VTT Romsee (20-11-2011)

Te kort

VTT Romsee

Randonnée des Feuilles Mortes. De tocht van de dode blaadjes.De VTT van Romsee, precies op de grens tussen het Land van Herve en de Ardennen. Een gebied met ontzettend veel mooie biketrails in alle technische niveau’s. De omstandigheden zo laat in het jaar zijn perfect! Droger krijg je het in deze streek niet, en de temperatuur is prima. Zonnetje erbij. En 42 kilometer prachtige mountainbiketrails voor de wielen. Life is beautifull!

In Romsee kom ik mijn vriend Fred uit Chaudfontaine tegen. Fred is een echte Waal: hij verbouwt al jaren zijn huis. Maar komend jaar gaat hij het echt afmaken!Fred kom ik een aantal keren per jaar tegen bij allerlei MTB-evenementen. Dat lijkt een vaste traditie te worden. Fred is altijd vriendelijk en enthousiast. Toffe kerel, die ik in de Transalp 2006 heb leren kennen. We wisselen snel de nieuwe mailadressen uit.

Iets na 9 uur zijn we compleet. Marcel, Rob, Rutger en Bart zijn er. Leuk om iedereen weer te zien! De mannen hebben er zin; ze gaan er vast een rondje raggen van maken! Gabbi gaat voor een 42km-rondje in eigen tempo.

De eerste asfaltklim is een goede warming up. Dan gaat het bergaf, door weilanden en bossen tot aan de oevers van de Vesdre. En er wordt geragd! Van zo’n parcours, en zo’n omstandigheden krijgt iedere biker de rag-kriebels! Al snel komen we bij de eerste bevoorrading. Daar zie ik Bart op zijn Hoogerlands! Bart is in de prikkeldraad terecht gekomen. Zijn hele broek hangt aan flarden! Hoogerland Bart! Net zoals Johnny, rijdt Bart de rit gewoon uit. Ik krijg niet de indruk dat al die krassen in zijn been een belemmering vormen. Bart rijdt nog steeds gruwelijk hard.

De route loopt over hele mooie trails. Het is genieten vandaag. De lange klimmen worden beloond met mooie trailafdalingen! Dit is mountainbiken! Zo is het bedoeld!

Het tempo zit er goed in. Vanuit het wiel kan ik goed volgen. Maar daar is ook alles mee gezegd. Zelf het tempo bepalen, of een gat dicht rijden zit er nog niet in. Na de tweede bevoorrading demareert Bart. Rudger en Marcel pikken aan en rijden door. Ik ben op dat moment blij dat ik het wiel van Rob kan volgen. Op de single trails is het lastig om mensen te passeren. Telkens als ik iemand passeer moet ik weer het gat met Rob dicht rijden. Een gaatje van 5 meter is met dit tempo eigenlijk te veel.

Als het gat met Rob eigenlijk te groot is geworden, rijdt Rob lek. Ik vind het natuurlijk niet erg om dan even te assisteren bij de bandenwissel, al is het maar om het ventielschroefje aan te geven.

Romsee komt weer in zicht.  Eigenlijk veel te snel, want 42km is bij deze super omstandigheden veel te kort!  Vandaag was een tochtje van een kilometer of 60 ook wel mooi geweest! Profiteren van het weer! Van de andere kant hebben we nu wel nog even tijd om bij te kletsen met een kop koffie. Was ook weer leuk!

Als de mannen terug keren naar het Brabantse land, lijkt het me leuk om een stukje van de route op te lopen. Ik hoef maar tot aan de eerste kruising halverwege de berg te lopen, want daar komt een mountainbike vrouwtje in licht blauw shirt de berg afgerold. Ze gaat in de remmen voor de kruising. Waar moet ik heen?,zie ik de mountainbikester denken. Ze wijst met haar vinger en zonder me echt aan te kijken vraagt ze: ” Is this the direction?” Huh? Ze herkent haar eigen man niet meer! Het duurt nog twee seconden voor ze in de gaten heeft dat ik het ben! Nou ja!

Zoals altijd in Belgie is het een gezellige rommelige boel bij het vertrek- en aankomstpunt. Een zaal met lange tafels en banken. Veel belgisch bier, koffie, broodjes, Luikse rijstevlaai. We besluiten nog even na te genieten van deze rommelige boel en de prachtige tocht van vandaag. Met een bord uiensoep. Heel apart moet ik zeggen: belgische uiensoep. Huisgemaakt door een waalse madame uit Romsee.

’s Avonds staat er iets heel anders op het programma. Fisher-Z treedt op in de Nieuwe Nor. We hebben kaartjes! Ooit, lang geleden speelde ik als drummer in een punkband. Als we naar de repetities reden had onze chauffeur steevast de muziek van Fischer Z keihard op staan. Dat is mijn herrinnering aan Fischer Z. In 2011 blijkt John Watts nog steeds een musicus in hard en nieren. Met zijn jonge band dwingt die nog steeds respect af bij het publiek. Hij start met een aantal nieuwe songs. Onverwacht bijdetijds!Echt verrassend en verfrissende sound. Dan na een korte pauze start hij met een lange reeks bekende nummers. So Long!

So long!”. So long? Nee,..het weekend was te kort!

 

Ronald

3 Reacties op “VTT Romsee (20-11-2011)

  1. Jammer dat ik het gemist heb. Die 29-ers zijn snel maar O-zo lelijk. Moet er eerst even aan wennen. Had ik 30jr geleden ook met de eerste mountainbikes.

    Iets anders: Wat zijn jullie plannen met hemelvaar? LCMt Le chemins? iets anders?

  2. Hey Leon, deze week is zowel de inschrijving van de LCMT als die van de Chemins du Soleil. Ik denk dat het de LCMT wordt. Ik laat je zo snel mogelijk wat weten. Verder denk ik aan de Alpen Trophy of Trans Germany (in dezelfde periode). Verder in ieder geval Kellerwald, Riva del Garda gecombineerd met een aansluitende trainingsweek, Willingen, en Raid des Hautes Fagne in Malmedy. Eind maart plannen we nog een trainingsweek in Zuid Frankrijk, ik hoop dat er dan ook iets van een marathon in de buurt is,..zou extra mooi zijn.

    Tja,..die grote wielen,…mooi is anders. Maar weet wel zeker dat ze sneller zijn in de meeste marathons. Alleen hou ik zelf wel van leuke technische stukken,..en ik heb toch een beetje de indruk dat 26-ers als het ECHT technisch wordt, toch beter presteren. Maar ja,..snelheid is ook leuk natuurlijk.

    • De Trans Germany was vorig jaar erg saai heb ik gehoord. Ik heb me inmiddels al ingeschreven voor de Alpen trophy. Sjoerd ook. Rob en Rutger gaan ook. Verder nog een 6-tal die ik goed ken van andere marathons (oa Jos Engelen) Gaat leuk worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s