Route Craft Bike Transalp 2012

Liebe am limit.

De etappes van de Craft Bike Transalp 2012 zijn bekend!

Dit zijn de aankomst plaatsen:

  • Oberammergau (GER)
  • Imst (AUT)
  • Ischgl (AUT)
  • Nauders (AUT)
  • Scuol (SUI) – Livigno (ITA)
  • Ponte di Legno (ITA)
  • Madonna die campiglio (ITA)
  • Riva del Garda (ITA)

Oberammergau als startplaats betekent starten in het heuvelachtige Algau, en dan de eerste bergruggen van de Alpen over naar Imst. Oberammergau is nooit eerder etappeplaats geweest voor de Transalp.

In Imst ben ik twee keer eerder gefinisht. In 2006 en 2008. Daar is de verzorging aan de finish perfect geregeld. Pastaparty in een grote klimhal.

De etappe Imst – Ischgl ken ik van 2006 en 2008.  Het laatste deel van de route loopt dan langs de Trisanna, continue licht bergop over een mooie trail! Veel bikers verkijken zich op dit stuk, nadat ze in de eerste etappe al gelijk volluit waren gegaan.

Van Ischgl naar Nauders. Ik vermoed dat we de Idjoch over gestuurd gaan worden. De Idjoch is een echte killermountain! Meer als 2800 meter hoog, en gruwelijk steile stukken. In 2008 moesten we daar door de sneeuw. IJskoud! Nauders ken ik niet als etappeplaats. Ik laat me verrassen.

Scuol. Leuke plaats, finish bij een fontein waarin je lekker kunt afkoelen! Voor de pastaparty moet je met de gondellift omhoog. Eten in het bergstation. Erg apart.

De etappe van Scuol naar Livigno heb ik twee keer eerder gereden. Toen was het landschappelijk de mooiste van de hele Transalp! Fantastische trails! Big fun!

Ponte di legno ken ik niet. Ik laat me verrassen!

Madonna di Campiglio. Ken ik alleen uit 2006. Is al lang geleden! Ik kan me nog herrinneren dat er parmahammen en lokale kazen werden aangesleept voor hongerige finishers! Een welkome afwisseling op al dat bikersfood!

Riva del Garda,..tja gezellige stad. Maar persoonlijk vond ik Limone als eindstation mooier, indrukwekkender en gezelliger. Daar was de finish letterlijk op het strand!

Hopelijk worden we straks ingeloot! Dat zou geweldig zijn. De winterperiode moet nog beginnen,..maar ik krijg nu al lentekriebels. Met trainen zijn we goed op weg. Nu lekker doortrainen!

De Transalp route 2012 ken ik gedeeltelijk, maar zal nog voldoende leuke verrassingen in petto hebben voor mij. Het wordt mijn derde Transalp. Voor Gabbi wordt de Transalp 2012 haar firsttime experience.

Ik las gisteravond nog een artikel in Bike Sport News:  “Liebe am Limit”, over een mix-team in de Transalp. “Liebe am Limit” wordt voor ons beide een firsttime experience.

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s