Pyreneën / Canigou

Onze bestemming voor de zomervakantie ligt aan de voet van de Canigou, een berg van 2800 meter in de oostelijke Pyreneën. En daar lopen ook hele mooie uitgepijlde mountainbikeroutes!

Het is zomervakantie, onze gezinsvakantie elk jaar. Biken is belangrijk maar staat dan niet op de eerste plaats. Een puberende dochter en 9 jarige zoon die later avonturier wil worden, hebben hun eigen ideen over de invulling van de vakantie. Die willen snorkelen in de Middenlandse Zee, van rotsen spingen in een kabelende bergbeek, shoppen en tapaz eten in Girona, naar het lokale dorpsfeest,  een survivalparcours door de bomen doen, paardrijden in de bergen, en zoeken naar warmwaterbronnen. Die dingen doen we. Daar tussendoor gaan Gabbi en ik ook nog wat biken in de omgeving van de Canigou.

Streek

De Canigou ligt in (frans) Catalaans gebied. Catalaanse vlaggen sieren de dorpen, veel Spaanse invloed. Op 50 kilometer ligt de Middenlandse Zee. Hierdoor is het gebied enorm veelzijdig. Hoge bergtoppen aan de zuidkant, het ruwe land van de Catharen aan de noordkant, de Mediterranee aan de oostkant. En in het westen liggen nog hogere bergen, maar daar zijn we niet meer aan toe gekomen in deze weken. De tijd was weer tekort.

Mountainbiken

De mountainbikeroutes aan de voet van de Canigou zijn perfect uitgepijld. Voor onze eerste rit kiezen we een simpele “blauwe” route. Maar ik ben gelijk blij verrast over het technische gehalte! Gave stukken singletrail bergop en bergaf! Hier en daar een kleine drop. Ja,..we zijn in Frankrijk! Hier weten de parcoursbouwers wat mountainbiken leuk maakt! In dit land nemen ze een looppassage meer of minder voor lief. We komen ook over een stukje “groene” route. En zelfs dit is een heerlijke downhill singletrail die oplettend rijden vraagt! Super! Hier hou ik van!

http://www.vernet-les-bains.fr/vernet/iso_album/vtt_canigou.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s