Bike Day Eupen 2011

De militairen van Eupen hebben weer een mooi parcours van 55 kilometer uitgezet. Dat was subliem. Verrassend, technisch en fysiek uitdagend, en wonderschoon.  De ondergrond was droog; droger krijg je het in de Ardennen niet. Het is zonnig. Middagtemperatuur 22 graden. Wat kan er nog mis gaan?

 Kaart_Eupen_08042011

Een stukje voorgeschiedenis: de zaterdagtraining. Twee uurtjes cross country raggen over trails samen met Gabbi. Dat gaat lekker! Ik rij voorop. Tempo zit er goed in. Dan doemen twee wandelaars met loslopende honden op. Ik kan kiezen midden door een soort zandbak waar de wandelaars lopen, of links over een soort richel er langs. Ik kies de richel. Gabbi komt in de snelheid achter me aan. Rechts langs de richel loopt het 40 centimeter loodrecht af. Niet afvallen dus! De wandelaars kiezen op het laatste moment ook de richel! Het is er smal en er staat nog een boompje in de weg. Ik kan langs het boompje nog net een jump maken van de rand van 40 centimeter. Gabbi raakt door het boompje en de wandelaars uit balans en rijdt ook de rand af,…. Behalve een flinke schram op de knie is spierpijn in schouders, rug en buik het gevolg. Ik kan me natuurlijk zelf wel voor de kop slaan dat ik die richel op ben gereden met Gabbi zo kort achter me aan! Het leven van een mountainbikster gaat niet over rozen!

Wat hoorde ik trainer Coen laatst zeggen? "Verwerken van tegenslagen hoort ook bij de voorbereiding voor een groot doel!". Laten we het dan maar onder die noemer scharen; voorbereiding op de Transalp 2012. Dat je daar af en toe een tegenslag moet verwerken weet ik als geen ander. In 2008 kreeg ik eerst te maken met een kapotte body, en kreeg ik daarna ook nog koorts tijdens de 7e etappe. De Transalp-dokter heeft daar  trouwens goede pilletjes voor. In de 8e etappe vloog ik weer de berg op!

Zondag: Bike Day Eupen. Het is nog erg fris 's ochtends. Armstukken met windstopperbody aan. Korte broek, maar wel nog even de benen insmeren met warmende olie. Het eerste stuk van de route tot Goé zijn delen die vaker worden gereden in allerlei toertochten hier in de regio. Maar die stukken blijven leuk. Mooi traject, veel trails, lekker technisch. Na Goé komen diverse stukken die ook in het traject voor het WK Marathon in Verviers 2007 zaten. Super!

Inmiddels is het al wat warmer geworden. De windstopperbody kan uit. We rijden door bossen, door beekjes, langs groene veldjes, door kleine dorpjes. De zon schijnt.  We rijden lekker ons 55km-rondje en genieten van de omgeving. Ik heb een vakantiegevoel vandaag. Ergens in een klim komt een jongen naast me rijden:

Jongeman: "de ou?"

Ik: "Uhm, de Pays Bas"

Jongeman: "Huh?"

Ik: "Niederlande,…Ransdaal"

Jongeman: "??"

Ik: "From Holland,..The Netherlands,…Rensdale"

Jongeman: "Oh,..Holland,…dan kunnen we ook Nederlands praten"

Ik: "Haha,.. en waar kom jij vandaan?"

Jongeman: "Uit de buurt van Baarle Nassau,….hoe vindt je het hier?"

Ik: "Geweldig, het is super hier! Bike ze, veel plezier!"

We genieten allemaal vandaag! Wat een heerlijke dag.

In de extra lus voor de 55 kilometer rijden we het dal van de Hoëgne in, totdat we met de fiets door de rvier mogen. Wat wil je nog meer met 22 graden als je lekker bezweet bent? Water langs de benen en in de schoenen. Kort daarna de tweede bevoorrading. Daar tref ik nog twee oude bekenden uit de Transalp 2008! Leuk om even bij te kletsen. En ook zij hebben plannen voor de Transalp 2012!

Daarna komt nog een mooi stuk route dat nog helemaal onbekend was voor mij. Tot Foyr. Mooi! Dan gaan we weer langs grotendeels onbekend terrein via Dohlain terug naar Eupen. In Eupen krijgen we nog wat achteraf steegjes en uiteindelijk in de laatste paar honderd meter nog een steile stenige afdaling met enkele rotstrapjes. Erg technisch en steil! Stilletjes hoop ik dat Gabbi afstapt. Als ik beneden ben zie ik dat Gabbi is gestopt en een groep laat passeren. Ik ben even opgelucht. Dan hoog boven op de helling kan ik vaag tussen de bomen zien dat ze toch weer op de fiets is gestapt. Ze stuurt de afdaling in!  De lefgoser! Over tegenslag verwerken gesproken! Het gaat goed. Dan komt ze bij de rotstrapjes. Iets te weing snelheid en gewicht een tikje te weinig naar achter. Het voorwiel blokkeert. Wat jammer! Op de valreep in Eupen een paar blauwe plekken erbij!  

Op de terugweg in de auto kunnen we er erg om lachen. Het was een mooie Bike Day in Eupen! De militairen van Eupen hebben een sublieme route uitgezet. De verzorging onderweg was prima. Het weer kon niet beter. Wat kan er nog mis gaan? Niks! Het was een heerlijke bike dag.

Ronald

4 Reacties op “Bike Day Eupen 2011

  1. Ja ja, het leven van een ‘mountainbikster’ gaat niet over rozen….hihi :-))
    Ik zal de blauwe plekken eens gaan tellen….
    Maar het was weer super en ondanks het vallen heb ik mezelf WEER overtroffen…
    Transalp 2012 here i come!!!

  2. Ooh, Gab, vergeet je niet dat jullie over een kleine twee maanden nog gaan trouwen!! Ik weet niet of die blauwe plekken bij je jurk passen…..haha! Doe voorzichtig, maar wel helemaal TOP!!! x Ellen

  3. In maart 2009 hebben we hier ook een tocht gemaakt. Je achterwiel is toen nog vast gelopen. Het was een giga bagger bende. Was het dezelfde route?

  4. Nee, route was compleet anders. Veel beter. We zijn vanuit Eupen richting Verviers gestuurd. Langs Jalhay. Was erg mooi en verrassend.Startpunt lag nu overigens ook in het centrum van Eupen. Ha ja,..2009 weet ik nog. Ik problemen met mijn wiel, Jos problemen met zijn auto,..haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s