27-2-2011 Toertocht Mol-Wezel – dorst

Dorst

Dorst hoef je hier in Mol-Wezel niet te krijgen. Deze toertocht is perfect georganiseerd. Aquarius en andere drank is er in overvloed. Maar alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze hier bordje met de tekst dorst klaarliggen. Als je die omhoog steekt, komt er een serveerster een Tongelo biertje langsbrengen. Bruin of blond,…dat bier. Bleek na afloop.

Langgeleden reed ik dit rondje al een keer. In mijn eigen blog lees ik dat dat in 2007 was. (rockNdust.nl) Toen was het regenachtig. Ik hoopte daarom op betere omstandigheden als toen. Maar de weersverwachtingen waren niet gunstig. Het is ook in 2011 regenachtig. Maar dat mag de pret niet drukken! We hebben ons verheugd op een leuke tocht, en dus gaan we gewoon.

Mol-Wezel is een klein industriestadje. Als we aankomen herken ik de lelijke fabriek weer van de vorige keer. Wat ik me ook herinner is dat die fabriek direct na de start al uit het zicht verdwijnt en je een lange reeks single trails krijgt voorgeschoteld. En zo zal het ook deze keer zijn.

En dat blijkt ook weer direct na de start. Heerlijk genieten is het. Ploeteren door de modder. Ploeteren door het bos over smalle paden. Draaien en keren tussen de bomen. Over golvende snelle trails. Door baggerpassages. Door plassen water. Boomwortels. Het is genieten, genieten, genieten.

De benen en rug zijn ondanks het weer lekker warm. Die heb ik direct na het ontbijt al ingesmeerd met warmende olie. Ondanks het weer is het heel aangenaam in de bossen. Hier en daar komt iemand in de problemen op een van de glibberpassages. Op een vreselijk modderig pad langs een boskanaaltje ligt iemand na een klein stuurfoutje languit in de modder. Met een big smile krabbelt hij weer op. In de modder is het aardig vertoeven!

Op twee kilometer voor het eindpunt klinkt vrolijke muziek. Hier krijgen we een glas Tongerlo bier. Nou, nou, nou! Dat kan alleen in belgie! Hier weten ze wat genieten is! En dat doen we nu dan maar. Uit de geluidsinstallatie klinkt: geniet van het leven,.. zolang als je kan.., maak lol en plezier.., want je leeft maar een keer.   Ik geloof mijn oren niet!

We genieten nog even tot aan de eindpunt. Twee vrolijke kilometers… Ook in de tent bij de aankomst hangt een vrolijke sfeer. De regen klettert op het dak van de tent, maar dat mag de pret niet drukken. Op ieder tafel liggen witte bordjes met de tekst: dorst. We steken een bordje omhoog zoals iedereen dat hier doet. Genieten!

 Ronald

IMG_3329 
IMG_3327 
IMG_3321 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s