20-2-2011 VTT Neeroeteren

Eerste en laatste

Het wordt tijd om weer eens een toertocht te rijden! Dat bedacht ik me deze week op de Tacx. Even de kalender checken op Bikers.be: in Neeroeteren moeten we zijn zondag. De eerste toertocht van 2011.

We hebben geen haast vandaag. Rustig ontbijt. Dan zet ik de fietsen in de auto en gaan we op weg. Naar Neeroeteren. Maar de start van de toertocht van Neeroeteren blijkt niet in Neeroeteren te liggen, maar in Opoeteren. Zucht. Uieindelijk komen we bij het vertrek. Er staan veel auto's, maar er zijn nauwelijks bikers te zien. We zijn laat; iedereen is al onderweg. We zijn de laatsten! 

Dat betekent ook dat we de route voor ons alleen hebben. De route gaat al snel over single trail. Bochtjes draaien tussen de bomen. Hier en daar een klimmetje. Halverweg nog een technisch stukje, een soort achtbaanparcours tussen de bomen. Steil omhoog, steil omlaag, scherpe bochten naar links en naar rechts, over boomwortels, door modderpoelen. Zo gaat het even door. Heerlijk. Op dit stuk hoor ik Gabbi achter me vloeken. Te laat geschakeld. Er was een tijd dat mij dat ook wel eens gebeurde.  

Ik vraag me af of we nog wel een bevoorradingspost tegen komen. Zijn we al te laat? Ik ben blij dat tenminste de pijlen nog ophangen. Dan komen we bij een afgebroken tent die een kwartiertje eerder nog bevoorradingstent was. Gelukkig zijn er nog een paar koeken en wat bananen over. We rijden verder en genieten nog van de strookjes single trail. Tot we weer bij de auto komen. Die staat er verlaten bij. We zijn de laatsten op deze eerste toertocht van 2011.

Dinsdag 1 uur Tacx, donderdag 1 uur op de weg, zaterdag 2 uurtjes trails met Marc, Zondag 3 uurtjes VTT Neeroeteren. 7 uurtjes in totaal. Gab zit op 9,5 uur,…grrrr

Ronald

 

IMG_3312 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s