13-2-2011 Effectieve trainingsweek

Hard over de paden

Vanaf deze week heb ik het gevoel dat ik het trainingsritme weer echt te pakken heb. Nu de vorm nog. In totaal bijna 10 uur getraind.

Vandaag een combinatietraining gedaan. Eerst 3 uurtjes hoog intensief met direct aansluitend nog 2 uurtjes duur training. Die eerste drie uurtjes intensief, gewoon omdat ik weer eens een keer hard wilde gaan. Ik weet: niet echt handig in de winter, de winter is werken aan de basis. Maar ik wilde gewoon weer een keer hard gaan. Rossen over single trails wilde ik. Ik heb eerst een rondje Brunssummerheide en landgraaf gedaan vanuit Ransdaal.

De trails op de Brunssummerheide liggen er goed bij! Ondanks de regen van gisteren zijn ze goed te rijden. Een beetje modder doet me vandaag helemaal niks. Ik geniet er zelfs van! Ik rijd de hele ronde op het middenblad. Dat valt me mee, ik hoef niet terug naar het kleine blad. Bergop snelheid op het juiste moment uit het zadel komen en de snelheid vasthouden.

Wie nog haardhout nodig heeft moet in het bos bij de Exdel zijn. Daar hebben ze het halve bos gekapt. Er ligt genoeg hout om een northshore parcours aan te leggen! Als afsluiting van dit rondje nog een keer de berg van Snowworld op voor mijn favoriete afdaling, dan weer terug naar Ransdaal. Daar staat Gabbi te wachten voor het tweede deel van de training: 2 uurtjes duurtraining. Gabbi voelt zich vandaag niet super, dus die twee uurtjes zijn prima voor haar. Misschien heeft ze het virusje van twee weken geleden van mij kado gekregen. Mij verwachting was om dit deel van de training lekker op ons gemakje te rijden. Maar ondanks het Gabbi's virusje heeft ze er stevig de vaart in. Met die inmiddels licht verzuurde benen van mij valt dat niet mee. Gaat ze me het licht uit de ogen fietsen vandaag? 

Eerder deze week op dinsdagavond nog een mooie duurtraining in the dark gedaan samen met Gab. Rondje via Gulpen langs de Belgische grens naar Mesch. Boven op het plateau hebben we een geweldig uitzicht, Links de pereferie van Luik overvloedig verlicht zoals alleen belgen dat kunnen. Rechts de verlichte pereferie van Maastricht,..iets minder uitbundig verlicht. Erg apart zo in het donker op de mountainbike!

Over twee weken: TT Wezel. Waar ons op twee kilometer voor aankomst een belgisch biertje is beloofd, en na de finish een zak vlaamse friet. Dat bier lijkt me lekker. Maar die friet weet ik nog niet,… In ieder geval wel mooie trails daar!

Training deze week:

  • Dinsdag:     3 uur
  • Zaterdag     2 uur
  • Zondag       5 uur

Ronald

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s