Een trainingsweek

Conditie was deze week niet optimaal. Zouden de grieperige collega's mij een virusje kado gedaan hebben? Toch nog twee keer een avond op de Tacx deze week. Of beter gezegd: 1 keer op de tacx,.en 1 keer op de roller. De tweede keer was de tacx al bezet door Gabbi. Bleef voor mij de rollenbank over,..vaste prik eigenlijk.

Dan is het vrijdagmiddag. Gelukkig! Ik voel ik me weer kiplekker. Want ik wil trainen dit weekend! Zaterdag,.en dat is redelijk vaste prik,..ga ik trainen in de tijd dat zoontje Darik (8) met zijn klimclubje bij Neoliet bezig is. Na lange tijd weer eens een training met broertje Marc. Transalp 2006 teammaat ook. Poepoe, dat was echt langgeleden. Marc zit tegenwoordig geloof ik meer in het buitenland voor zijn werk,..dan dat hij thuis is.

We gaan samen op weg voor een trainingsrondje. Dat voelt gelijk alweer heel vertrouwd. In 2005, 2006 en 2007 hebben we samen toch zeker een paar duizend kilometer samen gereden. Eerst een stuk over de weg. Maar er waait een warme föhn over het Limburgse land. Zouden de paden daardoor al wat droger zijn? We kunnen het niet laten; we slaan af. Een bospad op! Soms is het nog flinke bagger. Maar de paden zijn goed te berijden. Trailrijden. Dat gaat lekker. Dan Krrrrk! Marc trapt zijn derailleur van de fiets. "Ronald,..nu moet je me naar huis duwen!" Haha!! Wanneer heb ik dat eerder gedaan? Dat komt me zo bekend voor. De 4-daagse Ardennenrit LCMT in 2006! Tijdens de eerste etappe van Luik naar Houffalize verloor Marc zijn kettingbladen. Ergens tijdens de beklimming van de Ninglingspo. "Toen kon ik je ook al duwen!,..haha". Vaste prik? Nog niet gelukkig. Maar wel een goede training,..Marc duwen met een warme tegenwind, een soort föhn.

Naderhand kon ik het niet nalaten om toch nog een keer de steenberg bij Snow World op te rijden met mijn hardtail, gewoon om die leuke afdaling nog een keer te doen. Hiiihaa! Hopelijk volgende week weer,..maar dan met Marc.

Zondag zijn de kinderen in huis. Dan staan we gewoon lekker vroeg op om te trainen. De kids liggen dan nog even te slapen, en als ze wakker worden zijn we alweer snel terug. Om 7 uur op de fiets,..om 10 uur alweer terug. Als beloning voor de kids nemen we dan verse broodjes mee van de bakker die zondag open is. Drie uurtjes duurtraining samen met Gabbi. Thuis is weer de tafel gedekt,..staat de koffie klaar en liggen de croisants al op het rooster. Vaste prik. Die lievertjes toch!

Al met al 7 trainingsuurtjes deze week. Het begint heel langzaam ergens op te lijken! Waar blijft die zomertijd? Hoe lang duurt het nog voor Olne-Spa-Olne?

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s