31-1-2011 Long time,…

Bikekalender 2011

Lang was het stil hier op de blog,… maar beste mensen, er wordt nog steeds gebiked. Meestal samen met Gabbi,..

In de laatste twee jaar is veel gebeurd, waardoor het biken op de tweede,..derde of zelfs vierde plaats kwam. Mijn website rockNdust.nl is hopeloos achterhaald. We hebben een nieuw huis gekocht: de voormalige hoefsmederij van Ransdaal. Op een steenworp afstand van de mooiste mountainbiketrails in het heuvelland. Afgelopen jaar hebben we het huis verbouwd. De oude werkplaats van de hoefsmit is nu bikezone geworden. Hier staan alle fietsen, is de fietswerkplaats, is een dubbele tacx trainingsplek, en dient tevens als kleedlokaal voor onze tochten op de mountainbike.

Gabbi is net zo gek van biken als ik. Nu de rust is teruggekeerd, kan het biken ook weer gestructureerd opgepakt worden. Afgelopen jaar was toch vooral hapsnap, maar de laatste maanden zit er weer goeie regelmaat in. Op dit moment werk ik natuurlijk vooral aan het duurvermogen, daar tussendoor op de doordeweekse avonden nu en dan een intervaltraining. Liefst buiten met lampjes op de fiets, en Petzl op mijn helm. Maar bij te natte of te koude weersomstandigheden wordt er gewoon getraind op de Tacx of rollenbank.

Ik heb zelfs alweer een bikekalender voor 2011 klaarliggen! Ik kan niet wachten op de seizoensstart. Ik sta te popelen! Terwijl ik eigenlijk ook wel weet dat het zwaar wordt. Zo’n eerste lange afstand van het jaar,..na bijna anderhalf jaar hapsnap trainingen,.. dat gaat pijn doen! Maar nadat ik een aantal keer tegen de pijngrens ben aangereden,..zal mijn oude duurvermogen langzaam maar zeker ook wel weer terug komen, en misschien dat ik in het najaar zelfs nog een explosief puntje boven op die basis kan zetten

Afgelopen weekend was mooi vriesweer. Vooral zaterdag. Toen ben ik met een winterzon in mijn gezicht heerlijk trails gaan rijden op en rond de berg van Snow World in Landgraaf. Genoten van die nieuwe afdaling daar. Daar krijg ik maar geen genoeg van! Ik verheug me op de warme droge zomeravonden als ik daar na een dag werken lekker mijn intervaltraining kan gaan doen. Parcours bergop, krachttraining en goeie techniek oefening, dan herstel en genieten berg af. En dat zo’n 7 keer. Big fun op mijn Epic. Het duurt me te lang!

Zondag was het kouder. De zon is schaars. Maar in het bos is het heerlijk. Gabbi en ik rijden eerst langs de zuidrand van het Vijlenerbos. Via de “be-ijsde” offroadafdaling van de Camerig steken we het Geuldal over om richting Bovenste- en Onderste Bos te klimmen. Daar is het genieten van de singletrails. Heerlijk slalommend op onze fullsuspensions tussen de bomen door. We genieten daarvan. Dan pakken we het pad dat zo ongeveer vanuit het Bovenste Bos na een lange afdaling uitkomt bij de Gulp tussen Teuven en Slenaken. Omdat ik toch redelijk hard bergaf ga, kijk ik af en toe om. Gaat het nog goed met Gabbi? Jawel hoor: ik kan haar nog net die kleine boomwortel- en steendrops af zien rijden…direct achter mij.

Beneden bij het riviertje de Gulp halen we eerst wat te eten uit de rugzak. We genieten even van een fletse winterzon met uitzicht over het kabbelende beekje. Niet te lang,..want het is koud! Tijd om weer koers te zetten richting Ransdaal en daar de haard aan te maken! Het is nog winter. Maar de lente komt eraan. Op naar seizoen 2011!

Kalender 2011

27/2 TT Wezel

13/3 TT Saint Hubert

3/4 Raid Olne-Spa-Olne

17/4 Kellerwald Marathon

1/5 La Buiscyclette (F) en trainingsstage Zuid Frankrijk

29/5 Marathon Saarschleiffen

26/6 Marathon Malmedy

13/7 – 19/7 Trainingsstage ALPEN

28/8 Marathon Houffalize

17/9-18/9 Mergelheuvelland Tweedaagse of TT Eupen 60 km op 18/9

15/9 TT Aubel

24/9-25/9 Iron Bike Marathon Zwitserland

9/10 NK Marathon / Bart Brentjens Challenge.

2012 Transalp, mixteam met Gabbi.

 IMG_0066

IMG_9847 
IMG_0057 
 Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s