14/6/2009 Raid du Hautes Fagnes

Heel erg onvoorbereid,..

Een marathon die ik niet snel laat schieten is die van Malmedy. Ook al is de voorbereiding nog zo slecht. Malmedy is elk jaar weer mountainbiken zoals mountainbiken bedoeld is. Ook al heb ik dik twee weken geen kilometer kunnen trainen,…

Kinderen hebben voorrang. Altijd. In de Pinksterweek ben ik een week met die twee van mij naar Zuid Frankrijk geweest. Dat was een heerlijk rustige week in een afgelegen bergdal (Vallee Roanne,..echt mooi!!) waar we konden ontsnappen aan de drukte van de laatste tijd. We hebben een week lang allerlei actieve dingen buiten gedaan,..ook veel mooie MTB-trails ontdekt,..maar niet gebiked. Ik wil die twee niet alleen achterlaten op de camping omdat papa zo nodig effe moet trainen.

En dan de week erna Ook deze week alweer enorm druk: werk, hypotheekadviseurs, caravans die weggebracht moeten worden,..en …dan is het woensdag en dan komen de kindjes alweer,..

Gisteravond nadat de kindjes weer bij mama waren heb ik nog snel even twee uurtjes getraind. Kijken of de machine weer aan de praat krijg. Zaterdagavond al mijn spullen klaarleggen zodat ik zondagochtend snel kan vertrekken. Midden in de nacht schiet door mijn hoofd dat ik de gelletjes niet moet vergeten mee te nemen…

Als ik aankom in Malmedy is het al vrij laat. Normaal ben ik altijd één van de eersten.  Het terrein staat al helemaal vol met auto’s, campers, busjes en heel veel fietsen. Maar waarom moet ik zo vroeg hier zijn. Ik durf de lange afstand vandaag namelijk niet aan met die voorbereiding. Ik ga voor de halve deze keer. De 95 kilometer in plaats van de 115 kilometer. (5 kilometer is vandaag genoeg voor me. Op dit parcours en in deze omstandigheden hou ik rekening met een gemiddelde van 15 kilometer per uur! Dat wordt dus toch nog zo’n 6 uur biken vandaag. Ja,…dat is genoeg.

Voor de start praat ik nog even bij met GertJan en mijn engelssprekende italiaanse vriend Fred. Voor de start zelf sta ik in het allerlaatste startvak,..dat ook nog maar half vol is. Om een uur of 10 worden we weggeschoten.

Dan krijgen we die heerlijke warming up klim vanuit de stad zo rechtomhoog het bos in. Hoewel de batterij van mijn polar leeg is,..voel ik dat mijn hartslag ver boven mijn omslagpunt komt. Ik probeer rustiger aan te rijden. Dat is het enige dat helpt in deze omstandigheden. En eigenlijk gaat het de hele rit heel redelijk. Mijn dieselmotor komt lekker op gang. Alleen de turbo ontbreekt. Het parcours is zoals elk jaar gewoon super. Ik heb in het parcours niet echt iets gemist ten opzichte van andere jaren toen ik de lange afstand reed. Alle mooie passages zaten er volgens mij in. Veel technische stukken, steile klimmen, rivierpassages, loopstukken, wortelpaden,..verzin het maar,…alles wat mountainbiken mooi maakt is er. Wat je dan alleen nog nodig hebt is een goeie conditie. Tja,..ik heb geluk dat ik op mijn duurvermogen kan teren. Maar nu wordt het weer tijd om ook de turbo weer aan de praat te krijgen! Zo goed of kwaad als dat kan dan. Kids gaan voor.

Ik heb uiteindelijk ‘6.15u gereden. Uitslag zal morgen wel bekend gemaakt worden. En Sportograf stond weer langs de kant! Ik verwacht leuke actiefoto’s! Misschien binnenkort meer hierover.

Het heerlijkste van zo’n marathon is dat je ’s avonds weer met een leeg hoofd thuis komt. Echt heerlijk! Laat de toekomst maar weer komen!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s