15/3/2009 VTT Eupen

Meeting met de marathonrijders

Ik had het beloofd: rijstevlaai. Sinds de toertocht van Gulpen. Toen was ik ziek. Daarom rijstevlaai mee naar Eupen. Met een leuke groep marathonrijders gaan we de VTT van Eupen rijden. Leon, Rob, Eric, Marieke, Flemming en ik staan rond half negen klaar op de parkeerplaats bij de militaire kazerne in Eupen. Raymond heeft last van een opkomende griep,..beter om vandaag niet te rijden. Rick is helaas verhinderd; belangrijkere dingen. Marcel heeft titanium schroeven in zijn been. En Jos is afgesleept met een takelwagen terwijl hij met de auto op weg was naar Eupen. Jammer voor hen.

Met zes gaan we uiteindelijk op pad. Na een paar honderd meter draaien we het bos in voor een lange modderafdaling het dal van de Vesdre in. We rijden naar de stuwdam van Lac de Eupen. Dan gaan we omhoog. Een lange klim tot aan de weg Eupen-Monchau. Die steken we over. Korte afdaling voor dat het weer omhoog gaat. We krijgen een lange klim. Hier begint Leon hard op kop te rijden. Hier heb ik ook het gevoel dat het met mijn vorm wel meevalt; ik kan goed volgen. We klimmen tot een de weg Eupen-Malmedy. Ook deze steken we over om naar Lac de Gillepe te rijden. Hier rijden we delen van het WK marathon parcours van 2007, dat toen in Verviers gehouden werd. Altijd mooie technische stukjes hier rond het meer. Gelukkig,..want tot nog toe valt het technisch gehalte van de route een beetje tegen. Vanaf het meer worden we over een trail de berg op gestuurd. Dan zijn we na de tweede bevoorrading net over de helft.

Dan komt een lichte afdaling over een mooi glooiende brede trail. Bij een klein bultje spring ik met de fiets. Ik ga een stukje door de lucht en kom veilig weer neer. Een paar honderd meter verder blokkeerd mijn achterwiel volledig. Alsof ik mijn rem volledig dichtknijp. Een slipspoor achter me. MIjn achterwiel doet niks meer. Zit helemaal vast. Het probleem zit in de naaf. Ik vermoed dat de as gebroken is.

Het wiel draait alleen nog als ik de snelspanner los zet. Dat is niet verantwoord op deze trails. Ik moet over de weg terug. Via de GPS van Eric en Flemming zien we dat ik in de buurt van Goe zit. Dat dorp ken ik. Van hieruit ken ik de weg naar Eupen over de weg.

Met mijn losse snelspanner kom ik na een uurtje of 3 biken aan in Eupen. Een halfuurtje later komt de rest ook binnen. Tijd voor de tweede ronde rijstevlaai! Gezellig! Het seizoen begint!

Om 2 uur kom ik thuis bij Nynke. "Ben je nu al thuis? Ik heb mijn verslagen nog niet af."

"Ik kom altijd tussen de middag thuis na een toertocht,.lief. Maar ik ga wel even met de jongens springen op de trampoline."

Het voorjaar komt eraan!

Ronald

Img_5902_edited Img_5892_2 Img_5903 Img_5885_2

2 Reacties op “15/3/2009 VTT Eupen

  1. Was weer eens heel leuk de meute te zien. Hopelijk is het volgende week droger. Rem blokjes weggesleten va 450km is een beetje snel. Zo vaak heb ik niet aan dat remhandel gezeten. Tot in Sart -Tilman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s