16/2/2009 Yes! Hongerklop.

Bubbelen in de zon, en hongerklop

Vrijdag had ik een lange cursusdag. Het lukte me nog om voor begin van de cursus een snelle trainingsronde te maken nadat ik de kinderen had afgeleverd op het schoolplein. Vrijdagavond ben ik pas laat thuis. Zaterdag zijn de plannen heel anders. Een rustig zaterdagontbijt met mijn kids en Nynke is een goede start van de dag. Daarna gaan we de hele dag bubbelen, zweten en klei smeren in de sauna.

Lekker is die Scandinavische geur in dat hete houten huisje. Ik heb een zwak voor Scandinavië! Die grote leegte daar, die eigenlijk geen leegte is, spreekt me erg aan! Met mijn gedachte zit ik op momenten weer in de wildernis van het noorden. Een tijdje terug las ik nog iets ever een meerdaagse MTB-wedstrijd in Noorwegen; een soort Trans Norway of zoiets. Misschien iets om in de toekomst verder over na te denken. Nu lig ik eerst nog even heerlijk in het water, met de winterzon in mijn gezicht en een zacht winter briesje door mijn natte haar. Klei smeren doen we ook. Voor elk lichaamsdeel een andere kleur klei, variërend van wit tot zwart en rood. Ik had er zo een rockNdust-shirt van kunnen bodypainten! Maar het doet me denken aan weer een heel werelddeel: de papoea’s van Nieuw Guinia. Die nacht slaap ik als een roos.

Zondag weer tijd voor een lekkere duurtraining. Het wordt een rondje modderploegen door Zuid Limburg. Op mijn Trek hardtail uiteraard. De Epic blijft nog even staan wachten op drogere tijden. Voor de training heb ik vluchtig een boterham gegeten. Voor onderweg is er alleen een bidon met grenadine siroop. Drie uurtjes lang gaat het lekker. Dan krijg ik last van mijn eerste kleine hongerklop van 2009! Vervelend gevoel,..maar eigenlijk ook wel erg lekker. Het laatste half uur voelen de benen een beetje machteloos. Begint het ook nog licht te sneeuwen. Ooit geleerd van Coen: eten tijdens inspanning moet je ook trainen! Okay! Was ik bijna vergeten. Volgende keer weer mijn gebruikelijke sportvoeding mee: 1 plak ontbijtkoek per uur training plus een grote hoeveelheid grenadine siroop mee. Daarmee rijd ik met een hf < 170 redelijk energieneutraal. Althans,..ik hoop dat die wet voor mij ook na de winter nog geldt.

Ronald

3 Reacties op “16/2/2009 Yes! Hongerklop.

  1. Ronald
    Trans Norway is dit jaar van 22 juni t/m 27 juni. valt een beetje te kort achter de Trans Portugal. Dit jaar niet maar volgend jaar zou ik ‘m best willen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s