4/1/2009 Met een 5 uurs trainingsritje het nieuwe jaar in!

5 uurtjes heerlijk doelloos in de kou

Vandaag is mijn Trek modderfiets weer aan de beurt. Niet omdat ik modder verwacht. Nee,..ik verwacht veel pekel op de asfaltstukjes. Dat kan mijn epic natuurlijk nog niet hebben! Onderweg bleek dat reuze mee te vallen. Verkeerde inschatting van mij. Bovendien zijn de asfaltstukjes maar kort. En,…mijn modderfiets stond nog met een lekke band! Moest eerst nog even twee doorns verwijderen voor ik kom vertrekken.

Ik ga vandaag voor een rondje kriskras doelloos door het Heuvelland. Van moment tot moment bekijken of ik linksaf, of rechtsaf zal gaan. Heerlijk is dat! Op die manier kom ik via paden en tractorsporen in Eys uit. Bij Partij/Wittem via dat leuke “trappenpaadje” het bos in. Uiteindelijk in de richting van de Golfbaan daarboven. Onderstebos in. Bovenstebos door. Afdaling naar Teuven. via de Voerstreek overwegend bergaf richting Maastricht. In de Voerstreek en bij maastricht ontdek ik nog een paar kilometer voor mij onbekende trails. Leuk! Dat is het voordeel van doelloos rondbiken. Dan nog wat paden kriskras rond Cadier en Keer. In Reijmerstock pik ik de Gulpenroute in tegengestelde richting op. Via de hellingen bij Wylre en het Eyserbos kom ik weer in de buurt van mijn huis. Na 5 uurtjes. Prima duurtraining.

De trails in Zuid Limburg lagen er nog steeds perfect bij. Meestal licht besneeuwd. Maar Kurkdroog onder deze vries omstandigheden. Dat beloofd nog wat voor volgende week bij de toertocht van Gulpen! Ik ben benieuwd naar de route!

Volgende week is hier bij mij thuis ook weer de bikers-rijstevlaai-dag!

Verzamelen hier bij mij thuis in Heerlen tussen 7.45u en 8.30u. Dan is er rijstevlaai met koffie en broodjes. Om 8.30u vetrek op de fiets naar Gulpen. Toertocht rijden 68 km/1350hm. En op de fiets weer terug naar huis. Hier is de douche en alweer koffie met rijstevlaai. Voorovernachten kan ook als je een matje en slaapzak meeneemt. Ik heb de mailtjes hiervoor rondgestuurd. Wie nog geen mailtje van mij ontvangen heeft en toch graag wil komen: mail me even:  ronaldvogely@hotmail.com , dan haak ik je alsnog aan. Leuk!

Mijn training ging vandaag best lekker. Op twee sneetjes oud kerstbrood moeiteloos 5 uur duurtraining kunnen draaien. Maar dat zou ook aan de massage van gisteravond kunnen liggen… Volgende week kan dat wel eens heel anders uitpakken! Tenminste,..als Jos, Rick, Leon, Marcel, Rob, Eric, Marieke en de anderen mij weer het licht uit de ogen willen gaan fietsen zal de brandstoftank van mij in stuk sneller leeg zijn dan vandaag. Volgende week: in ieder geval lekker biken. De omstandigheden en vooruitzichten zijn gunstig!

Ik wens iedereen een mooi en sportief 2009!

Ronald

Img_5742 Img_5745

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s