29/12/2008 Lekker trainen!

Eindelijk,..dust op mijn nieuwe bike!

Een langere vorstperiode wordt voorspeld. Dat betekend droge trails. Nynke zei het s’avonds al: "Ga lekker fietsen morgenvroeg!. Ik ben zo uitgeslapen de laatste tijd dat ik om 7 uur al vanzelf wakker wordt. Ik ga fietsen op mijn nieuwe bike; het bos in! De trails zullen kurkdroog zijn vandaag. Dat was zaterdag.

Rondje Brunssummerheide en omstreken is ideal om een nieuwe bike in het terrein te testen. Daar hebben al mijn bikes het eerste terrein-test-rondje gemaakt. En de omstandigheden zijn ideaal. En de route is ook ideaal. Ik ken er zowat elke boomwortel, elke bocht, elk hellinkje. Een goed referentiekader!

Het vriest een beetje en de zon schijnt. In het begin is mijn gezicht nog erg koud, maar voor ik bij de bosrand ben heb ik het al lekker warm.  Het is heerlijk rijden met mijn nieuwe bike op mijn vertrouwde trails. Ik ga een rondje Brunsummerheide, Rode Beek, Strijthagen. Mijn nieuwe aanwinst rijdt geweldig! Vering en demping heb ik even stevig getest. De remmen goed op de proef gesteld. Zadelpositie nog wat aangepast. En het lowrise stuur: ik voel me net een westcoast freerider met dat ding. Maar ik ben er helemaal aangewend. Ik kan hem niet meer missen! Super!

Maandag volgende rondje. Dit keer door het heuvelland. Vier uurtjes heerlijke duurtraining. Met alweer heerlijk zonnig vriesweer. De hellingen langs de Geul zigzag op en neer van Gulpen tot aan Meerssen. Dan nog een slinger langs Bemelen. Tegen het einde in het Eyserbos ga ik nog wat extra paadjes meepikken want ik heb er nog niet genoeg van. De trails liggen er perfect bij!

Over twee weekjes: de toertocht in Gulpen. Net als vorig jaar is er dan weer koffie met rijstevlaai bij mij thuis. Voorovernachten kan ook als je een matje en een slaapzak meeneemt. Wie na 100 kilometer het eerste aankomt mag het bad gebruiken. De rest kan onder de douche. De poetsvrouw is al geregeld voor de dag erna. Deze week stuur ik een mailtje rond. We gaan 15+70+15 kilometer rijden. Maar ik heb meerdere huissleutels,..dus wie eerder wil omdraaien,..geen probleem. Moet je wel alvast de koffie zetten zoals Marcel vorig jaar ook gedaan heeft! Ik heb nog wat conditieachterstand,.. maar ik heb er zin in!

Als de omstandigheden blijven zoals nu, ga ik met mijn nieuwe bike rijden. Inmiddels zit mijn fiets al flink onder de stof. De trails zijn stoffig bij vriesweer! Dust on my bike!

Ik wens iedereen een heel mooi en sportief 2009!

Ronald

Img_5728_2 Img_5740_2

Een Reactie op “29/12/2008 Lekker trainen!

  1. Ik wist het wel dat je je niet kon beheersen tot het voorjaar om de Epic uit te proberen.
    Die van mij blijft in de doos tot Maart.
    Zondag 11 januari ben ik d’r bij hoogst waarschijnlijk met Jos Engelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s