23/11/2008 Sneeuwvlokjes op de fietshelm

Brrr-weer

Het eerste deel van mijn trainingsritje gaat goed. Dan verschijnen er aan de horizon donkere wolken. Mijn koers is richting die donkere wolken. Dan duurt het niet meer lang voor de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen. Waar ken ik dat ook alweer van? Ik moet even denken. Dan weet ik het weer! Afgelopen zomer; 21 juli. 3e etappe in de Transalp. Van Ischgl naar Scuol. Op weg naar de Idjoch. Daar was dat! Ook daar dwarrelde de sneeuwvlokjes uit de lucht. Ook daar was het ijzig koud. Er is maar één verschil. de entourage. Als ik mag kiezen, doe dan toch maar die verschrikkelijk Idjoch, vanuit Ischgl in één keer naar 2800 meter klimmen!

Gisteren hoorde ik nog op de radio dat er 7 centimeter sneeuw lag in het Vijlenerbos. Mat een paar centimeter sneeuw is het altijd erg prettig fietsen in het bos. Heerlijk gedempt geluid. Een zacht tapijtje onder de banden. En een schone fiets na afloop. Maar zondag is het anders. In de struiken ligt hier en daar nog wel een beetje sneeuw. Maar wat er vooral tussen de struiken ligt is modder. Vanaf het veilig asfalt bekijk ik elk bospad waar ik voorbij kom.

Het is niks vandaag. Veel te veel modder. Na vorige week in Romsee is het even genoeg. Ik blijf op het asfalt. Ondanks dat ik op mijn modderfiets zit.

Net als vorige week bij het modderhappen heb ik ook vandaag weer van die o-ja-momenten. Koude tenen. Koude vingers. IJskoude sportdrank in mijn bidon. Ik zou er zomers erg blij van worden. Maar nu voel ik het ijswater door mijn keel mijn buik inglijden. En later, onder de douche, tenen die ontdooien. Tintelen!

Morgen weer lekker in de sportschool! En verder veel op de rollenbank op zolder. Net als afgelopen week.

Ronald

Webbtcc1708

Een Reactie op “23/11/2008 Sneeuwvlokjes op de fietshelm

  1. Hi menneke, thanks alles gaat idd erg goed!!
    was koud vorige week hé.. maar ik had mijn winterschoenen aan en dat was heerlijk 😉
    als ik jou was zou ik eens kijken voor en setje…kan je wel een paar jaar mee doen.

    see ya JB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s