9/11/2008 TT Landgraaf

Rondje van het huis en verrassingen

Zondagochtend. In bed. 7.15u. "Volgens mij regent het. Nee!! Jawel. Nee toch? Yep! Zucht,….". De eerate verrassing van vandaag!

MTB club Discovery organiseert vandaag haar jaarlijkse toertocht. Een rondje over de vaste routes van Landgraaf, Brunsummerheide en Rode Beek, Tja,..die ken ik. Erg goed zelfs. Het is mijn huisrondje. Maar die blijft leuk. Waar in Nederland hebben ze nu zo’n mooi single trail rondje van een dikke vijftig kilometer? Dat dat rondje er ligt is voor een belangrijk deel te danken aan de mensen van Discovery. Zij maken plannen, overleggen met de officiéle instanties en onderhouden de trails. Daarom vind ik het niet erg om contributie te betalen aan die club! Wel erg is dat ik nog nooit ben meegeweest met één van hun activiteiten! Daarvoor had ik de afgelopen jaren een veel te druk marathonprogramma en te strak trainingsschema. Misschien gaat het er in de komende periode wel eens van komen!

Vandaag eerst hun toertocht. Bij de inschrijving is het erg rustig. Onderweg hoor ik dat er 100 inschrijvingen zijn. dat is niet veel. Het weer werkt niet mee. Maar ik denk ook dat het feit dat de tocht gewoon de vaste route volgt niet meewerkt. Als iedereen op de wereld is zoals ik ben, houden mensen van verrassingen! En de vaste route is leuk,..ontzettend leuk,…maar niet verrassend.  Eigenlijk is het verrassingseffect van de route wat een toertocht leuk maakt voor mij. Daarom rij ik in het winterseizoen zoveel van die tochten. Vooral in België. Want daar weten ze nog het beste wat een route verassend maakt. Is mijn ervaring.

Toch was er wel nog een verrassing vandaag! Bij de inschrijving zie ik Jean Biermans. Leuk om om weer even een gezicht van de marathons te zien!  En Julien van Montfort. Hij is net terug van de (loop) marathon van New York waar hij een geweldige tijd heeft neergezet: 2.53u! Proficiat Juul!

De eerste contouren voor het marathon programma 2009 beginnen langzaam te ontstaan. Voorop staat dat ik alleen de leukste marathons en meerdaagse ga rijden! Dat is duidelijk. Geen wald-autobahnen in Sauerland voor mij! Ik ga voor trail-marathons. Gewoon mountainbiken zoals mountainbiken is bedoeld. De eerste schets van het programma:

 • 3 mei Marathon Riva del Garda
 • 21-24 mei Chemins du Soleil
 • 14 juni Raid du Hautes Fagnes Malmedy
 • 5-9 augustus Trans Maurienne

In maart / april als voorbereiding waarschijnlijk nog wel Sart Tillman en Olne-Spa-Olne. Dat zijn kleine ritjes hier om de hoek. Liefst in april ook nog een wat langere marathon als voorbereiding. Voor de maand juli wil ik nog een leuke marathon uitzoeken. Liefst eentje in Zwitserland. Voor het naseizoen heb ik nog niks bedacht. Als het maar verrassend is!

Lekker getraind deze week! Vandaag al met al vanaf thuis een uurtje of 4 op de fiets gezeten. Morgen weer spinnen. En binnenkort mag ik de vituele Tacx lenen van Marc! Mooi voor de donkere winterperiode. Hoe verrassend! Ga ik de virtuele Amstelgoldrace rijden. De Cauberg, de Keutenberg, de Koning van Spanje,..ik zie ze allemaal op mijn PC scherm straks terwijl het zweet van mijn lijf drupt. Met juichend publiek langs de route! En dat allemaal hier op zolder. Over verrassingen gesproken!

Ronald

 

Een Reactie op “9/11/2008 TT Landgraaf

 1. Hi Ronald, Jeps insgelijks.. leuk om je “ff” gezien te hebben!!
  ik hoop je hebt nog veel plezier gehad onder weg… wij hebben de 38km gereden we konden onze Univega bikes dat gekraak niet aan doen haha maar we hadden ook al zaterdag de (grote) route gereden!incl. het trappen pad 🙂
  we komen ons zeker nog tegen..a zal dat misschien pas weer in Gulpen zijn hahaha

  Ciao ciao JB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s