28/9/2008 VTT Aubel

Zonnig najaarsweer

Ik heb besloten om dit najaar geen wedstrijden meer te rijden. Ik ga lekker trainen en een hele hoop andere leuke dingen doen. Of beter gezegd: daar ben ik al mee bezig zelfs. Er zijn zo veel leuke dingen die ik wil doen of oppakken! Binnenkort ga ik eindelijk weer eens een weekje weg met mijn kayakclub. Deze variatie in activiteiten is voor mij nu de ideale manier om fysiek en mentaal optimaal voorbereid te zijn op seizoen 2009.

April 2009, kort na Olne-Spa-Olne wil ik er zijn. Dan beginnen de echte marathons. Maar ik wordt selectief in 2009! Niet meer rijden om te rijden. Ik neem alleen de mooiste raids en marathons op in mijn programma. Inmiddels heb ik zowat alles wat er te rijden valt aan marathons In Duitsland en Belgie al gereden. Het nieuwe is er wel een beetje af nu. Mijn programma voor 2009 zal bestaan uit alleen de aller, aller mooiste raids, marathons en meerdaagsen. Ik weet nog niet precies welke, maar ze zullen bijzonder zijn. Enkele marathons zijn zo leuk dat ik die in iedergeval gewoon rij, als het maar even kan. Saarschleiffen is er zo een. Eentje hoog op mijn verlanglijsten is de National Park Marathon in Zwitserland. Verder heb ik gehoord van een meerdaagse in Tunesië. Ik denk serieus aan de Trans Rockies, maar weet nog niet niet of die goed te combineren met de vakantie van de kids.

Behalve gewoon lekker trainen heb ik al een andere stap gezet voor het seizoen 2009. Mijn fiets voor seizoen 2009 is besteld! Een Specialized Epic Carbon model 2009. In november wordt die geleverd.

Ondertussen ben ik gewoon lekker aan het trainen. Gisteren een rondje hoog intensief gereden over de Brunssummerheide route "plus". Vandaag heb ik een toertocht gereden in Aubel.

Aubel? Ligt dat niet daar in dat stuk niemandsland tussen Voerstreek en Ardennen? Die saaie omgeving in het Land van Herve? Een aantal jaar geleden heb ik hier ooit gereden met Marc. Een enorme baggerzooi was het toen. Zo erg dat we halverwege van de route afgedraaid zijn om over de weg terug naar Heerlen te fietsen. Troosteloze bedoening daar toen. Maar ik ga het toch nog eens proberen! De zon schijnt. Het is een prachtige najaarsdag. De bladeren staan op het punt om te gaan vallen. In de bossen kun je de bladeren al ruiken!

Als ik rond 8.30 aankom in Aubel blijkt er markt te zijn. Op zondag! Jammer dat ik niet veel geld heb meegenomen, anders had ik hier nog de verse groente en fruit kunnen meenemen. Maar eerst mijn rondje van 50 kilometer rijden. Vanuit Aubel gaat het eerst zigzag op en neer door het dalletje van de Berwinne. Leuke mountainbikepaden. Redelijk technisch nog voor deze streek. Dan komen we bij de abdij van Val Dieux. Daar is de eerste bevoorrading. Honger heb ik niet. Maar ik toch een stuk cake. Voor de gezelligheid dan maar.

Mountainbiken hier is breedtesport op zijn breedst. Wat een verschil met de sfeer bij de wedstrijden. Hier zie ik mensen rijden met gympen aan hun voeten. Papa’s met kinderen. Een madame op een "echte" mountainbike, die je eigenlijk ergens achter een grote pan soep zou verwachten. Heel gezellig allemaal.

Vanuit Val Dieux gaat de route richting Voerstreek. In ’s Gravenvoeren pikken we een stuk op van de voerenroute.. Dit zijn de paden die we vorige jaar bij de BBC/NK ook gereden hadden. Toen had ik over de honderd kilometer een gemiddeld van 23,5 kilometer neergezet. Een voor mijn doen abosolute topsnelheid oo dit soort parcours. Dit gemiddelde haal ik vandaag niet. Zelfs niet nu ik maar 50 kilometer hoef te rijden.

We krijgen nog een descente dangereuse voorgeschoteld. Smal, vochtig, dikke keien, veel oud hout, steil, en hier en daar een natuurlijke trap over boomwortels en rotsblokken. Geweldig! Ik moet mijn beeld van Aubel en omgeving als mountainbike gebied toch wel bijstellen vandaag. In positieve zin. Ik ben heel wat kilometers mooie trail gezien. Bovendien zag ik bepijling van vaste routes. En als ik het goed gezien heb, is er zelfs een uitgepijlde verbinding met de Voerenroute! Maar dat ga ik nog een keer uitzoeken bij een lange training!

Nog een reden om naar Aubel te gaan; toen ik terug kwam in het (vandaag) zonovergoten dorp was de markt er nog steeds, de terrasjes in het dorp zaten bomvol en het was er gezellig. Verdorrie,..had ik maar meer geld meegenomen!

Ronald

Een Reactie op “28/9/2008 VTT Aubel

  1. He Ronald,

    Ik ben er dit jaar ook achter gekomen dat het marathonrijden een beetje op “moeten” begon te lijken. Na Malmedy geen wedstrijd meer gedaan en ik geniet veel meer van een dom rondje door het bos hier. Voor mij ook geen saaie ritten meer.

    Jij veel plezier met je nieuwe aanwinst!
    Gr Raymond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s