31/8/2008 Zonnige training

Fietsmuziek en de nadelen van progressie

Terwijl anderen hun WK Masters rijden in Praloup (succes Jean en Dion!) rijd ik gewoon mijn trainingsrondje door Limburg. Na de transalp en de vakantie heb ik alleen nog maar op de racefiets getraind. Mijn Transalp-wiel is inmiddels weer gerepareerd. De palletjes in de body van de DT Swiss naaf zijn vervangen.

Heerlijk om weer gewoon op mijn Epic te rijden. Geen asfalt vandaag! En het weer is geweldig! Lekker warm, zonnig. Genieten wil ik vandaag! Ik laat zelfs mijn Ipod thuis. Gewoon om het bos te horen! Het bos zelf klinkt als muziek in mijn oren. Niet alleen de geluiden van het bos. Het geluid van noppenbanden over bospaden,..of de rammelende ketting in een boomwortel-afdaling,..of de wind langs mijn oren. Muziek is het!

Wat me vandaag ook opviel is dat het 4-uurs trainingsparcours van een jaar of vijf geleden, tegenwoordig  3-uurs rondjes zijn geworden.  De nadelen van de progressie komen nu akelig tot uiting! Erg vervelend! In de loop van de jaren heb ik mijn triainingsparcours telkens moeten uitbreiden om toch mijn trainingsuurtjes te kunnen maken. Noodzakelijkerwijs moest ik telkens weer nieuw onbekend terrein gaan verkennen. Limburg wordt te klein! Ik kan met goed fatsoen geen 4 a 5 uurts rondje meer bedenken zonder de Belgische of Duitse grens over te gaan! Hoe vervelend allemaal!

Stukje bij beetje vordert mijn transalpverslag. Het valt niet mee: op de dagen dat de kids er niet zijn ligt de prioriteit bij trainen,..op de dagen dat ze er wel zijn ,..tja ..dan zijn zijn ze er ook echt! Gelukkig! Maar het vorderd!

Ronald

Een Reactie op “31/8/2008 Zonnige training

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s