24/8/2008 Het leven na de Transalp

Drie weekjes fun met de kids,..en nu de training weer oppakken

Na de Transalp was het meteen inpakken voor een volgend doel: Zuid Frankrijk. Drie weken kamperen met de kids. Gelukkig had ik van te voren al de vakantiespullen al klaar gezet. Zondagavond terug uit Riva, maandag inpakken,..dinsdag op weg met die twee van mij richting zuiden.

Wat fietsen betreft ging alleen mijn oude stalen mountainbike mee. Vooral bedoeld voor de ochtendtraining naar de boulangerie. Maar werd ook gebruikt voor een fietstocht over een oude spoorlijn. Die rit kan ik trouwens aanbevelen voor mensen die een leuke fietstocht met kinderen willen maken in de Haute Languedoc.  De spoorlijn loopt van Mons la Trival tot vlakbij Saint Pons en is 30 kilometer lang. Hij is helemaal vlak en loopt toch door de bergen! Geen last van verkeer. Gewoon heerlijk stil door bossen en langs rotsen. Je gaat ook regelmatig over hoge spoorbruggen met uitzicht over het hele dal. Ook oude spoortunnels kom je tegen. Spannend! Af en toe passeer je een dorp. In Olargues waar je doorheen komt,  ligt een gezellige "lokale" kroeg tegenover het station. Hoewel er geen trein meer rijdt, ligt het station er wel nog! 

Verder hebben we veel gezwommen in de Orb, in de Heric, en in de Middenlandse Zee. We zijn van rotsen in het water gesprongen, hebben kano gevaren, hebben elke dag een picknick gehad, hebben met een ezel door de bergen getrokken, en hebben geslenterd over marktjes.

We hebben het zo druk gehad dat er van mijn Transalpverslag maar weinig terecht is gekomen. Na thuiskomst heb ik zo snel mogelijk de trainingen weer opgepakt. En dan liggen er nog dingen zoals: het gras in de tuin. Stond hoog na een maand!  Maar: er wordt gewerkt aan het Transalpverslag. Het komt! Kwestie van tijd vrijmaken,…. Huh?

Zo,..nu trainen!

Ronald

Ronald_1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s