Transalp: dieptepunten worden hoogtepunten

Wat een week!

Ik heb:  genoten, pijngeleden, krom gelegen van het lachen, gerild van de kou, goed geslapen, slecht geslapen. Ik ben: kwaad geweest, vrolijk geweest, blij geweest, ontroerd geweest, opgelucht geweest, misselijk geweest, oververhit geweest, euforisch geweest, gespannen geweest, ontspannen geweest. Ik ben 8 dagen in de Transalp geweest.

Gezegd wordt: de Transalp is een uitdaging voor mens, team en machine. Toen in de zesde etappe de machine haperde werd het spannend! Body van de cassette kapot. Zouden we nog wel de finish gaan halen? Juist in de koniginnerit met 3900 hoogtemeter. Juist op een dag dat we beide goed in vorm zijn! We hebben gevochten. Toen we de laatste 45 kilometer door ontzettend veel geluk weer konden rijden, hebben we ook gereden! Toeschouwer Frank gaf me zijn fiets nadat ik al 25 kilometer lopend afgelegd had. Frank is een wildvreemde voor ons. Frank is een held! Deze kans hebben we met beide handen aangenomen. We zijn zo ongelooflijk hard naar de finish gereden om de tijdslimiet te halen. ik op een vreemde fiets met v-brakes door de Alpen! En we hebben het gehaald! We hadden nog 5 minuten over zelfs! De machine haperde, beide mensen hadden het op momenten zwaar, maar het team haperde nooit! Deze etappe gaf ons een ongelooflijk overwinningsgevoel! Een race tegen de klok vanuit een onmogelijke situatie. Wat is de transalp geweldig!

Nu ga ik eerst drie weekjes naar Frankrijk met de kids. Ondertussen schrijf ik het volledige Transalpverslag en zullen ook wel de fotos beschikbaar zijn. Het volledige Transalp verslag dus over een weekje of drie.

En ondertussen laat ik het idee Trans Rockies 2009 even bezinken……

Tot snel allemaal!

En Leon: je was een super teammaat! Thanks!

Ronald

4 Reacties op “Transalp: dieptepunten worden hoogtepunten

 1. Jeempie …….!! Respect hoor!

  Gaat steeds meer kriebelen om hem te rijden !
  Ben wel benieuwd naar je hele verhaal.
  fijne vakantie iig.

  Toedeloe.

 2. 25km lopen met de bike? Dat alleen is al een vermelding in het guinesboekofrecords waard! Hulde voor het volbrengen.
  Groet en prettige vakantie,
  Riny

 3. Ronald en Leon,

  Jullie hebben de ware transalp spirit gevoeld. Never split up a winning team!!
  Ik ben benieuwd naar alle verhalen maar probeer het eerst maar even te laten bezinken. Blij dat jullie het toch gehaald hebben. Tot kijk!

  Eric en Marieke

 4. Hoi Ronald,

  Te gek, ben benieuwd naar het hele verhaal en de foto’s. Is wat anders dan bij APG de roltrap op….gaan.
  Met respect,
  Paul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s