13/7/2008 Trainen en Transalp-spullen verzamelen

Kriebels,…

De laatste week is begonnen. Nog even en dan kan het feest beginnen. De Transalp.

Deze week hebben Bert Toma en zijn mannen hard gesleuteld aan mijn fiets. Ja,..ik ben kritisch. Weet ik. Lagers, complete transmissie, zuigers in de schijfremmen, kabels,..allemaal vervangen. Even schrikken: mijn Fox vork begint slijtage te vertonen. Oei! Gelukkig is Bert de beroerste niet. Hij zet er gewoon even een andere Fox vork in. In bruikleen. Eentje waarmee de Transalp afdalingen rustig in durf te gaan.

Zaterdag een 3,5-uurs trainingsrondje met Leon. Rustig aan,..gewoon lekker rijden. Over de weg op de MTB. ’s Ochtends lijkt het weer niet helemaal ideaal te zijn. Maar ‘s  middags op de fiets rijden we lekker door de zon. Gezellig bij kunnen kletsen met Leon. We kiezen een route door België. Zijn rechterarm gaat gelukkig weer beter. Af en toe nog wat strekken op de fiets. Technische afdalingen zullen nog wel even spannend worden: daar zal de net herstelde arm nog wel wat rake klappen te verduren krijgen! Gelukkig heeft hij straks zijn electronische masseuse bij zich! Je kent ze wel: die electroden die je spieren laten trillen. Is ie in de namiddag ook weer even zoet!

Zondagochtend werd ik wakker met een pols van 42. Dat is voor mij ontzettend laag! Een goed teken! In 2006 zat ik vlak voor de Transalp juist hoger dan normaal met mijn rustpols.

Zondag heb ik nog een trainingsrondje gedaan over de Brunssumerheide. Ik moet zeggen: het ging echt lekker. Heb ik lekker van kunnen genieten. Nog wat evenwicht en bochtenwerk geoefend. Daar was het  een lekkere dag voor.

Ik heb voor de Transalp iets bredere 2.25 Racing Ralphs om de wielen liggen. Tubeless, met een slokje Stans-smurrie er in. Is optisch weer even wennen, die brede banden. Maar ze rijden lekker. Juist in de snelle schotterafdalingen bieden ze wat meer stabiliteit straks. Het is mijn geheime wapen om Leon bij te kunnen houden in de schotterafdalingen! Dat is Leon’s specialiteit! Kamikazestijl een schotterbocht door! Ik wacht wel tot het wat technischer wordt!

Het grootste deel van de spullen ligt klaar. Deze week nog wat rustige trainingen, beetje freeweelen. Dan spullen in een grote tas proppen. Donderdagavond komt Leon. Vrijdag vertrekken we naar Füssen. ’s middags daar nog even een terrasje. Slaapplaats inrichten in de tennishal. Pastaparty. Briefing. De hernieuwde kennismaking met Transalpgoeroe Uli Stanciu. 

Lets go! Ik heb de kriebels. Van de Transalp. En alles wat daarna komt……

Ronald

Sportograf2335166 Sportograf2324352

3 Reacties op “13/7/2008 Trainen en Transalp-spullen verzamelen

 1. Hoi Ronald,

  Je hebt gelukkig geen gebruik hoeven maken van de “lijken pikkers” en gaat dus gewoon met Leon rijden. Heel veel succes en vergeet vooral niet om te “Genieten” en je weet een dag niet gelachen is een dag niet geleefd dus laat je niet uit het veld slaan door de kleine tegenslagen die je ongetwijfeld zult hebben volgende week.

  Groet Rob

 2. He Ronald,

  Veel plezier in de Transalp. Je ziet nu wat er van die kamikazestijl komt, dus laat je niet gek maken. Pak die ouwe maar in de klim, want dat is al wat minder bij hem! Ik zie jullie de 26ste in Riva !!

  Gr Ray

 3. Hey Leon, Ronald,
  Veel succes bij de Transalp. Leon, doe een beetje rustig aan bij de afdalingen. Finishen is belangrijker dan de down-hill adrenaline. Ronald, laat je niet gek maken door Leon de eerste 2 dagen. Jouw dagen komen daarna wel.
  Ik kan nauwelijks wachten tot 2 aug voor een 20 uur vlucht naar Calgary voor de TransRockies. Ben bang dat Rob een easy week krijgt (en ik niet). Mag ik 36 holes golf in thailand (met een persoonlijke caddy-girl) ook tellen als MTB-training?
  Take care guys !
  Groeten uit Thailand (deze week),
  Cas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s