Heel veel en niks

Afgelopen week was niet echt een intensieve trainingsweek. Gewoon geen tijd. Maandag en dinsdag was ik voor een cursus in een hotel. Vanaf woensdag tot maandagochtend waren de kids hier. Reuze gezellig! Maar het voelt niet goed als ik niet kan trainen. Maar piekeren heeft ook geen zin. Mijn basis zal ik toch zo snel niet verliezen. En bovendien vind ik het ook geweldig om lekker met de kids bezig te zijn. Dat is heel relaxt. Lekker rustig aan ’s ochtends. Wat dingetjes doen. Lekker naar buiten. Vinden we alle drie heel erg fijn.

Ik heb van het moment maar even gebruik gemaakt om een nieuw balhoofd en nieuwe lagers in de achterbrug te laten monteren. Eindelijk weer een Chris King balhoofd! Die heb ik al in mijn modderfiets zitten. Nu ook in mijn Epic. Kost wat, maar dan heb je ook iets. Tien jaar garantie. Nog nooit problemen mee gehad. Al jaren niet. Dat balhoofd ga ik ooit meenemen naar mijn volgende fiets! Binnenkort nog eens inventariseren wat ik nog allemaal wil doen aan mijn fiets voor de Transalp. Nieuwe transmissie in ieder geval. Bert Toma zal zorgen voor een totale super check-up van mijn bike. Technisch mag er niks fout gaan!

Nu moeten we Leon nog even uit de lappenmand zien te krijgen. Hoe snel herstelt zijn sleutelbeen? Laatste bericht: het gaat nog minstens drie weken duren! Gaat kantje boord worden. We zien wel!

Gisteravond kon ik gelukkig weer lekker gaan trainen. Mijn favoriete route gereden door het Eyserbos, Vijlenerbos, Bovenstebos en Onderstebos. Kleine paadjes opgezocht. De offroad afdaling van de Camerig. Lekker raggen! De modder viel reuze mee. In het openveld eigenlijk niks van modder. In de bossen af en toe een modderpoel. Waarvan één hele diepe,……….. oei! Ach…

Zondag Malmedy; Raid des Hautes Fagnes. Als het maar droog blijft! Bij natte omstandigheden wordt dit echt een hel. Niet vergeten te zorgen voor een degelijke warming up. Direct na de start gaat het al omhoog. Eerst over asfalt, dan over kasseien, dan over grind. Voor je het weet zit je al in het bos. En het parcours: zo mooi! Kilometers lange wortel- en rotstrails, riviertjes waar we door heen mogen rossen (de Tro Maret, de Bayon meerdere keren zelfs), downhill over de skipiste van Ovifat, de technische afdaling na de stuwdam van Robertville,..en dan die pijnlijke laatste 30 kilometers. Ik heb er zin in!

Eén probleempje: ik heb me nog niet ingeschreven. Betekent een hoog startnummer. Sta ik waarschijnlijk in de tweede startgroep. Grote kans dat ik in een opstopping terecht kom bij de eerste smalle passages.

Banden keus? Twijfel nog. Waarschijnlijk hele lichte Specialized Fast Tracks met Stans smurrie. Bij natte omstandigheden: Nobby Nics tubeless.

Brillenglazen? Waarschijnlijk die lelijke gele contrast versterkende. Ziet altijd verschrikkelijk uit op foto’s. Maar is wel functioneel.

Muziek ’s ochtends in de auto? Metallica.

Ontbijt? Koffie, boterhammen met honing, yogurt met muesli, appels, banaan, en koolhydraten drank. Verdeeld over twee uur.

Voorbereiding op zaterdag? Geen. Ga gewoon trainen. Lichte duurtraining. Staat niet in mijn schema: een aantal korte felle sprints van 8 seconden tot net boven omslagpunt aan het eind van de zaterdagtraining.

Nu weer een rondje raggen,..in de duurmodus weliswaar. Concentreren! Concentreren!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s