25/5/2008 Wigwams en trainen

Hier in de tuin staat een wigwam. Gebouwd door de kids van lange stokken die opa heeft meegebracht uit Frankrijk. Heel handig! Ook te gebruiken standaard voor de fiets. Heel handig bij het poetsen of smeren van de ketting en derailleur. Of even tunen van de voor- of achtervering.

Normaal is het een doorzichtig geval. Totdat de kids de lakens uit de kast halen! Dan ontstaat er een échte wigwam waarin geheimzinnige dingen plaatsvinden die waarschijnlijk niet geschikt zijn voor de ogen van volwassenen. Fietsgereedschap verdrwijnt er geruisloos onder. Hum,…

Vandaag heb ik een 5 uurs rondje België gedaan. Heel erg Belgisch wel. Ik kwam een enorme brug tegen met een bordje erop dat die eigendom was van de staat.  Is maar dat je het weet! In Moelingen liep een oude Madame met roze haar! Ook heel typisch voor deze streek. Op een fietspad tussen Eben Emael en Vise hebben ze elke paar honderd meter drempels gemaakt. Waarschijnlijk werd er te hard gefietst. Fijn dat ik een full-suspension heb!

Mijn route loopt vanuit Heerlen via Spaubeek en Schimmert naar Elsloo. Daar de grote brug over naar België. Dat is die brug waar ook de autosnelweg overheen loopt. Via grondgebied van onze zuiderburen rijd ik naar Maastricht. Daar is op de markt een soort dancefeest bezig. Door het centrum het Jekerdal in. Langs de Jeker naar Kanne. Dan langs het Albertkanaal naar het fort van Eben Emael, Lyxhe en Vise. Vanuit Vise naar Moelingen en de Voerstreek in. Vanuit het Maasdal gaat het dan continue ligt bergop tot La Planck. Dan ga ik ga ik via Reijmerstok naar Gulpen.

Daar kijk ik op mijn stopwatch. Oeps,…ik moet nog meer als een uur om mijn 5 uur vol te krijgen! ik moet nog een ommetje verzinnen! Richting Vaals dan maar. Als ik later in Simpelveld ben moet ik nog drie kwartier! Nog een ommetje verzinnen. Rondje Landgraaf eraan plakken dan maar. Uiteindelijk ben ik na exact 5 uur weer thuis.

Deze week in totaal 14 uur getraind. Ik zit lekker in de opbouw voor de Transalp. Volgende week wedstrijd. Saarschleiffen Bikemarathon. Een hele mooie marathon. Leuke combinatie van technische stukjes en bos-racebanen. Veel wedstrijdritme heb ik dit seizoen nog niet opgedaan. maar ik kan alweer heel goed voorspellen hoe het volgende week gaat.

Vóór de start is het reuze gezellig. Leuk om iedereen daar weer te zien! Vlak voor de start begint de adrenaline weer te werken. Dan klinkt het startschot als een soort ontlading. De eerste 10 kilometer schouder aan schouder vechten om posities. Vechten tegen elkaar. Opletten dat niet door een of andere brutale gast de pas wordt afgesneden in de bochten. Tactisch rijden. Dan na een kilometer of 30 is het veld uitekaar geslagen. Dan begint het gevecht met mezelf. Hoofd proberen koel te houden. Goed eten. Goed drinken. Goed doseren. Dan komt de twijfel: wat was ook alweer zo leuk aan een marathon? Tot de laatste 20 kilometer. In dat laatste uur van de race krijg ik weer vleugels. Zo gaat het bij mij vaak. Ik ben dan door mijn dodepunt heen. Dan hoop nog even twintig posities te pakken. Ik hoop dan nog heel veel zombies tegen te komen onderweg! Ik heb er zin in!

Ik kreeg net nog een mailtje van Uli Stanciu. Het parcours van de 6e Transalp-etappe is gewijzigd. Hij had geen vergunning gekregen voor de beoogde route. Positief hoogteverschil nu: 3800 meter. Jemig! Doe er nog een beetje bij en je hebt de Grand Raid Cristalp als etappe in de Transalp! Toch maar mijn trainingsuurtjes blijven maken. Het is hard nodig!

En nu: even snel het doek van de wigwam halen. Ben benieuwd naar de verassingen die eronder liggen! Ik hou van verassingen!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s