18/5/2008 “Limburgs Mooiste”

Limburgs natste

Gepland was om dit weekend te gaan trainen door de Zwitserse bergen rond Zürich. Maar dat moeten we even uitstellen. Trieste familie omstandigheden daar. Voor mij zat er bovendien niet meer in dan vrijdagavond heen en zondagavond terug; zou wel erg kort geweest zijn. We gaan dat wat ruimer plannen! Misschien wel combineren met de Grand Raid in augustus?

Ik had maandag graag de Ardennen Trophy gereden. Dat ging helaas niet, met de kindjes. Daarom ben ik vorige week zondag maar weer een heel lang rondje Hoge Venen gaan rijden. 7 uur. Toen iedereen bezig was de Ardennen Trophy te rijden ben ik met de kinderen gaan zwemmen. Lekker in de openlucht! Toen was het nog mooi weer!

Mijn training voor dit weekend: "Limburgs Mooiste", de MTB versie op zaterdag. Zondag een lange duurtraining over de weg. De hele week waren de omstandigheden goed.

Op zaterdagochtend regent het! Limburgs Mooiste gaat nat worden. Bagger. Toch maar mijn "lekkere" fiets pakken; voor de Transalp moet ik immers toch nog wat revisie plegen. Na het ontbijt met de kids eerst op ons gemak met de fiets naar mama om de kids in te leveren. Gezellig kopje koffie nog. Dan met een ommetje naar Landgraaf. Ik heb eigenlijk niet zo veel met dit soort massale evenementen; maar toch heb ik altijd respect voor de organisatie van Limburgs Mooiste. De sfeer is er altijd heel gezellig en positief. En met alle beperkingen van de massaliteit weten ze toch altijd weer het beste eruit te halen.

Het eerste deel van de tocht gaat lekker. Na Gulpen begint de voorderailleur te haperen. Daar kan ik nu helemaal niet tegen; als er iets aan mijn fiets niet werkt! Ook piepjes en kraakjes kan ik helemaal niet tegen. Alles moet werken als een race-machine. Met alle modder aan de fiets en op de voorderailleur lukt het onderweg eigelijk niet om wat te verstellen. Een aantal keer probeer ik wat te prutsen; maar het lukt niet echt. Moet ik thuis maar doen met een schone fiets. Zo maar verder dan.

De route is heel aardig gekozen. Zeker als je rekening houd met de beperkingen van de grote deelnemers aantallen. Ik ontdek zelfs een enkel nieuw trailtje. Die bij Terwinselen,..hier om de hoek,.. die kon ik nog niet! Haha. Mijn dag is weer helemaal goed!

Het aanvullend rondje over mijn huisroute over de Brunssumerheide laat ik achterwege. Ik heb het koud! Ik ben door en door nat en de modder zit weer tussen mijn billen. Het is goed geweest voor vandaag.

Nu ga ik vertrekken voor een duurtraining over de weg! Ik heb voorlopig weer genoeg modder geslikt.

Ronald

Een Reactie op “18/5/2008 “Limburgs Mooiste”

  1. Ronald
    Dat had ik moeten weten dan waren we samen gegaan. Ben nu in m’n eentje met de race fiets vertrokken voor de 150km op de weg. Tja weg… regelmatig stukjes onverhard en de Belgische strontwegen in de voerstreek zou ik ook liever op de MTB doen dan met de racefiets. Na afloop een racefiets die minstens zo smerig is als de binnenkomende mountainbikers. De vermoeidheid van de Ardenne Trophy was nog voelbaar. De komende 2weken geen heftige dingen meer. Uitrusten voor de Trans Portugal. Ben d’r klaar voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s