20/4/2008 Spierbundels

Masserende spierbundels?

Heb jij dat ook? Dat je in de laastste kilometers na een hele lange training zo’n heerlijk loom gevoel krijgt in je benen? Dat je de spierbundels in je kuiten zachtjes over elkaar voelt glijden? Dat je het gevoel hebt dat de spierbundels elkaar lekker masseren? Zou ik daarmee kosten van een sportmasseur kunnen besparen? Vandaag had ik het weer. Voor mij weer een teken dat ik een goede trainingsweek achter de rug heb. Deze week elf en een half uur getraind. Met tijdens de laatste 5 kilometer cooling down dat heerlijk lome gevoel in mijn benen!

Deze week kreeg ik nog een telefoontje van Rick. Of ik zin had om 250 kilometer Alternatieve Amstelgold Race mee te gaan rijden. Leek me leuk. Maar zaterdagochtend zijn eerst de kindjes nog bij mij. We gaan thee drinken bij mijn aardige zusje. Hadden we al veel te lang niet meer gedaan! Tijdens de thee ’s ochtends is het prachtig weer. Als ik ’s middags mijn racefiets pak is het weer omgeslagen. Binnen vijf minuutjes op de fiets begint het al te regenen. Ik laat het voor die zaterdag maar bij een rondje van twee uur. Dan ben ik nat genoeg.

Zondag heb ik andere plannen. Lange training. En,…het weer is schitterend! Gisteren dacht ik er nog een lange training op de racefiets van te maken. Maar bij zo’n mooi weer pak ik toch echt mijn mountainbike. De Epic. Ik ga er een lange offroad training van maken. Op het zelfde tijdstip is het professionele wielerpeloton bezig met het draaien en keren in het Limburgs heuvelland. De Amstel Gold Race. Af en toe zie ik in de verte een zwerm helicopters vliegen. Maar mijn "doorkomst" in de dorpjes is altijd eerder dan de doorkomst van de Groten uit de wielerwereld. Bij mijn doorkomsten in de dorpen kom ik altijd uit een of ander klein paadje, de Groten komen via de hoofdweg het dorp in,..en verlaten het dorp ook weer via de hoofdweg. Ik neem altijd de sluiproute om het dorpje te verlaten.

Ik probeer zoveel mogelijk hoogtemetertjes te pakken bij mijn route. Eerst langs de hellingen langs het Geuldal vanaf Gulpen. Lekker op en neer. Dan zigzag via de hellingen aan de zijkant van Maastricht de Voerstreek in. Eerst nog even bedelen om water in Rijkholt. Een gastvrije Rijkholtenaar wil mijn bidon wel vullen. Ik merk met drinken dat het warm is vandaag. Het wordt weer tijd voor de kamelezak op mijn rug.

In de Voerstreek is de route opnieuw uitgepijld. Lijkt wel duitse grúndlichkeit daar in België. Deze palen,..(paaltjes kun je ze niet meer noemen!) kun je echt niet missen! Maar opletten! Eén hele mooie afdaling en klim hebben ze uit de route gehaald! Hier heb ik gewoon de oude route gevolgd! Dan naar Het Bovenste Bos en het Vijlenerbos. Van hier terug naar Eys. Ik wil de offroad klim pakken vanuit het dorp rechtstreeks naar Trintelen. (Die afdaling van de Mechelenroute.) Is dat ding geasfalteerd! Nog meer asfalt! Weer een mooi MTB stuk verdwenen. Wie heeft dat in zijn hoofd gehaald?

Maar toch,..ik heb heerlijk getraind. Zonnentje op mijn hoofd; het is lente! En niet te vergeten: mijn spierbundels in mijn kuit zijn weer lekker gemasseerd. Dat voelt goed!

Op naar de Chemins du Soleil! En met welke shirts gaan we de Transalp rijden? Ik moet Leon nog bellen! 

Ronald

2 Reacties op “20/4/2008 Spierbundels

 1. hoi Ronald,
  Al een tijd niet meer gesproken.
  Deze route die je daar beschrijft, lijkt mij uitstekend om een keer te fietsen.
  Als je meer info over de route hebt, houd ik mij graag aanbevolen. Wellicht dat je de gps coordinaten kunt mailen.
  In afwachting van je reactie.
  gegroet,
  Thijs,

  Ps.
  Ik heb nog een kaart van je liggen

 2. Hoi Thijs,
  Ik heb geen GPS coördinaten,..helaas. Wil wel de route een keer met je rijden. Dus,..als je zin hebt laat je maar iets horen. Ik vind het zelf een hele mooie route. Het is een aaneenreiging van stukjes vaste route en eigen routes. Ik heb 6 uurtjes gereden die zondag. Maar je kunt hem hier en daar ook inkorten.
  Groetjes,
  Ronald

  O,..die kaart,..je zou hem gewoon bij Janneke kunnen afgeven. Wij zien elkaar nog zeer regelmatig. En dat is nog gezellig ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s