29/1/2008 Transalp teammaat

Mijn Transalp teammaat: een analyse

Het startbewijs voor de Jeantex BIKE Transalp is definitief. We hebben nu ook een officiële bevestiging dat het startgeld binnen is en we definitief mogen starten. Geen speld meer tussen te krijgen. Het project van Leon en mij heeft nu ook een naam gekregen: "Death on Arrival". Dit is de naam die straks in de startlijst zal staan en hopelijk ook in de uitslag. We komen uit in de masters-categorie.

Wie is mijn teammaat? Leon heet die. Leon van der Schoor. Bouwjaar: 1955. Marathon ervaring: 18 jaar. Leon heeft zowat alles gereden wat er te rijden valt van marathons, raids en meerdaagsen. Hij heeft al meerdere keren de Transalp, de Cape Epic in Zuid Afrika, de Iron Bike in Italie gereden. Aan ervaring absoluut geen gebrek. Alleen al in de laatste 4 jaar: 8000 wedstrijdkilometers. Wat een beest!

Vorig jaar heb ik met Leon de Chemin de Soleil gereden. Zijn allersterkste punt is toch wel het afdalen over schotterpaden. Daar houdt hij er een verantwoorde kamikaze stijl op na. Met een gruwelijke snelheid vliegt hij over schotter. Leon is een meester in het beheersen van een uitbrekend achterwiel! Op schotter is Leon absoluut niet te kloppen. In de Transalp kunnen we veel schotterafdalingen verwachten. Als ik hem daar maar kan volgen! Ik zal weer ietsje in het voordeel zijn naarmate het technischer wordt: smaller, steniger en steiler. Dat is meer mijn terrein.

In een wedstrijd start Leon meestal relatief rustig. Hij heeft zijn tijd nodig om warm te draaien. En als hij dan eenmaal warm is, is hij niet meer te stoppen. Maar deze stijl is ook goed voor mij. Ik start vaak te snel. Ik kan mezelf moeilijk beheersen als ik nog voldoende energie heb. Hier kan ik in de Transalp dus van profiteren! In meerdaags perpectief moet ik vooral in de eerste dagen oppassen dat Leon me niet sloopt! Mijn tijd komt in de tweede helft van de Transalp! De tijd van Leon verwacht ik meer in de eerste helft.

Leedvermaak kun je van zijn gezicht aflezen! In de Chemins du Soleil van 2007 heeft hij me gesloopt op het moment dat ik last kreeg van een honger klop. Hoe dom van mij ook! Een hongerklop! Hoeveel ervaring heb ik inmiddels? Een asfalt klim. Wind op kop. En de hele tijd dat "Epic" -shirt voor me. Aan een denkbeeldig lijntje dat steeds dunner wordt en langzaam begint uit te rekken. Benen die voelen alsof ze uitelkaar spatten. Hartslag niet meer boven de 150 te krijgen. Ademnood. Een energievoorraad die inmiddels negatief is geworden. Pijnlijk! En pas echt pijnlijk wordt het als die man in dat felle Epic-shirt omkijkt met een grijns op zijn gezicht! Maar verder is hij helemaal OK! Als teammaat is het een super goser die Leon! Het gaat een geweldige week worden!

Onze doelstelling: de Transalp op een leuke manier uitfietsen. De einduitslag heeft geen prioriteit. Het wordt gewoon een mooie week waarin we samen veel gaan afzien hoog in de bergen. En genieten van het evenement, de sfeer, de dorpjes, de bergen, de trails, de uitzichten, de zon, de regen, de koe-bellen langs de route, de slaapzalen, de koude douche, de rijen voor het toilet, de pasta party elke avond, mijn slaapmatje in een veel te hete slaapzaal, het geroezemoes in de zaal terwijl je wilt gaan slapen. Het gaat weer zo ontzettend mooi worden!

Leon rijdt dit seizoen een indrukwekkende serie meerdaagsen naast de normale "mararthonnetjes". De Cape Epic (met Flemming) in april. Begin mei de Chemin du Soleil (als team met mij), de Trans Portugal in juni (solo), en dan uiteindelijk nog even een Transalp erachteraan! Ik zei het al: hij is een beest.

Ronald Img_1878_1_3

Img_1878_1_1

2 Reacties op “29/1/2008 Transalp teammaat

  1. Eh……..ik zou d’r bijna verlegen van worden. Als ik m’n reputatie maar waar kan maken in Augustus. We zullen in iedergeval veel lol gaan hebben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s