##/##/#### Jeantex BIKE Transalp voorbeschouwing

Etappes

Etappe schema 2008

Etappe 1: Füssen – Imstl         80,13 km    1962 hm
Etappe 2: Imst – Ischgl           76,40 km    3171 hm
Etappe 3: Ischgl – Scoul         75,26 km    2547 hm
Etappe 4: Scoul – Livigno       77,16 km    2621 hm
Etappe 5: Livigno – Naturns  122,24 km   – 2909 hm
Etappe 6: Naturns – Kaltern    92,26 km    3879 hm
Etappe 7: Kaltern – Andalo    74,61 km     3071 hm
Etappe 8: Andalo – Riva         62,24 km     1480 hm
Totaal:                                  660,30 km –  21.640 hm

De eerste 5 etappes zijn bekend terrein voor mij. Deze zijn hetzelfde als in 2006.

De eerste etappe is een aardige warming up. Eerst wat op en neer door een groen landschap, dan een lange klim langs een skipiste omhoog. Traditioneel gaan hier veel teams weer veel te snel van start. Die komen we in de derde etappe wel weer tegen!

Van de etappe naar Ischgl is vooral het laatste stuk mooi. Hier en daar wat technische passages waar (jammer genoeg) door veel bikers gelopen wordt.

Dan in de derde etappe vanuit Ischgl de Idjoch omhoog. Deze is gruwelijk steil. Een nachtmerrie waard. Direct na de start begint de klim al. Vanuit Ischgl in één keer non-stop klimmen naar 2800 meter! Heftig! daarna in de afdaling het natuurtunneltje zoals dat ook te zien is in het "transalp-filmpje". Hele mooie afdaling daar, met een hoog trail-gehalte. Dan langs de Inn op- en neer richting Scuol. Finish bij een fontein. Kun je direct afkoelen. Eten hier waarschijnlijk weer boven op de berg in het skistation. Slapen als je pech hebt in een atoombunker onder de grond. Als je mazzel hebt, ben je ingedeeld boven het zwembad in een tennishal.

Van Scuol de Italiaanse grens over naar Livigno: absolute topper! Landschap is zo ontzettend mooi! Perfecte trails. Alleen,  dan zie je Livigno liggen maar wordt je toch nog een keer de berg opgestuurd om je kennis te laten maken met het worldcup XC-parcours. Nou,..leuk, .. maar doet wel pijn.

Van Livigno via de Borcheta di Forcola naar Naturns. Alleen die naam al. Borcheta di Forcola. Geweldig! Mooie trail omhoog en daarna weer een mooie trail omlaag. Laatste stuk op asfalt dalen naar een heel diep en gloeiend heet dal! Dan verlang je weer terug naar die koele ijle lucht hoog in de bergen! Naturns: aardig plaatsje midden in de fruitgaarden.

De volgende etappes zijn nieuw voor mij. Maar van etappe 6 schrik ik toch wel. 92 kilometer met bijna 3900 hoogtemeters! En dat op dag 6 nog. Ik laat me verrassen. Maar dat we in etappe 5 toch wat op reserve moeten rijden lijkt me duidelijk. En etappe 7 is ook niet echt niks. Ook nog altijd een kleine 3100 hoogtemeter!

Uiteindelijk etappe 8: dat wordt een snelle korte etappe. Het laatste stuk naar Riva ken ik wel van de marathon van Garda Trentino. dat is een mooie trail licht bergaf. Laatste stukje jammer genoeg over asfalt. Elke middag staat hier een stevige tegenwind. Daar kun je de klok op zetten. Begint om 13.00u. Hoe vroeger je binnen bent, hoe minder last je hebt van die vervelende tegenwind daar!

Riva is wat groter en minder intiem dan Limone. Maar ook hier zal de sfeer toch ook geweldig en uitgelaten zijn! Een duik in het Gardameer! Bier. Cappucino. Party! Gegrilde kip met rond middernacht nog een ijsje toe. Ook in Riva zullen ze dat wel hebben.

Ik heb er zin in!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s