27/1/2008 Trainen, trainen, trainen

Nieuw ritme

De laatste weken heeft het me veel energie gekost om in mijn nieuwe ritme te komen. Co-ouderschap, (3 dagen de kids), werk, trainen en ook nog tijd over hebben voor andere dingen. Het lukt me steeds beter om het allemaal te combineren.

Als de kinderen er zijn, ben ik er ook helemaal voor de kinderen. Trainen is dan lastig. Hoogstens een uurtje ’s avonds laat op de roller is dan mogelijk. School. clubjes, vriendjes en vriendinnetjes. Dagny en Darik willen het allemaal. En ik wil het graag allemaal voor ze regelen. Het vraagt een vooruitziende blik, combineren en prioriteren.

De trainingen concentreren zich op de 4 dagen dat de kinderen er niet zijn. Een aaneengesloten blok van trainingsdagen dus. Niet ideaal. Weet ik. Maar anders is niet mogelijk. Maar van de andere kant geeft deze nieuwe vorm van trainen ook weer nieuwe trainingsprikkels aan mijn lichaam. Misschien werkt dat op zich, juist weer heel positief. We zullen zien. Ik wordt begeleid door Coen van Schijndel. Zijn taak: optimaal trainingsrendement behalen binnen de beperkte kaders. Ik heb er vertrouwen in!

Deze week veel lange sessie gedaan in de sportschool. Spinning. In het weekend lekker naar buiten. En ach,…toch maar de modder in gegaan. De bossen zijn mijn uitlaatklep. Ik heb de bossen en de modder gewoon nodig! Geen asfalt voor mij vandaag. In Trintelen al besluit ik de afslag te nemen: door het veld naar Eys. Dan via Wahlwiller en Mechelen het ruime Vijlenerbos in. Kris kras door het Vijlenerbos. Elke helling die ik ken op, of af. Dan naar het Bovenste Bos. Via de mooie singletrail downhill naar Teuven. Door de bossen bij La Planck. Weer een leuke downhill: vanuit La Planck over keien en trapjes de Voerstreek in. (Die helling die we tijdens het NK / BBC op moesten.) De hele Voerstreek door, om Mesch heen, via Rijckholt en Gronsveld, langs Maastricht. Via Meersen en Valkenburg weer terug naar Heerlen. Heerlijk 4,5 uur getraind. Het ging soepel. Als ik thuis kom is het al bijna donker. Een lekke band had ik me daarom niet kunnen permiteren!

Over banden gesproken: op advies van Bert Toma een Mythos XC erop liggen. Verschrikkelijke band. Te weinig tractie in de modder en loopt bovendien erg zwaar. Oprijden en weg ermee!

Ronald

Img_2773_edited_1

Een Reactie op “27/1/2008 Trainen, trainen, trainen

  1. Ronald
    Ik ben juist jaloers op de mogelijkheden die je hebt om leuke routes te maken met de mountainbike in het mooie Limburg. Zaterdag heb ik ruim 3 uur lekker kunnen stoempen over de dijken. Vreeselijk wat een wind. Het klokkenspel waait je zo ongeveer uit de broek. Zondag een toertocht in Lemerveld (met Ray) Niet zo’n spectaqulaire tocht. Het was de lange zit in de auto niet waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s