13/1/2008 Toertocht Gulpen

   Training met rijstevlaai

Dat het pijn zou gaan doen wist ik. Een aantal weekjes al zit ik met mijn trainingen op een absoluut minimumniveau. En daardoor deed het ook pijn. Heerlijk eigenlijk. Een dikke 6 uur raggen door de modder met een stelletje losgeslagen marathonisti! Iedereen moest weer even zijn spierballen in de benen laten zien! En dat heb ik geweten. Au!

Zondagochtend zou een heel stel van die marathonmannen in alle vroegte mijn mooie pas ingerichte huis onveilig komen maken. Eerst, beloofd is beloofd, moet ik zorgen voor rijstevlaaien. Genoeg want ze komen met zijn zevenen! Het zijn koolhydratenmonsters! Het worden 2 rijstevlaaien en een abrikozenvlaai.

Gelukkig, Petra helpt me zaterdagochtend sjouwen met de vlaaien! Toen ging het nog goed met haar. Later op de avond zitten we bij de huisartsenpost: Antibiotica nodig! Ondanks een vervelende ontsteking liggen we in de wachtkamer helemaal in een deuk als een Amsterdammer via zijn mobieltje iemand probeert wijs te maken dat zijn uitlaat onder zijn auto uit is gajat,..en dat ding maakt nu toch een klere herrie! Verder in de wachtkamer uitsluitend zeer serieuse gezichten. Juist daardoor kom ik niet meer bij van het lachen. Het zal wel Jordaanse humor zijn.

Als we thuis komen komt onze eerste gast ook net aanrijden: Rick! Rick blijft logeren. We drinken nog snel het laatste belgische biertje uit de koelkast voor we gaan slapen. Morgen alweer vroeg op!

Kort na half acht loopt mijn huis vol: Leon, Jos, Marcel, Raymond en Flemming komen binnen. Nog snel een kop koffie, stuk vlaai voor wie al honger heeft en we gaan op weg. In een klein peletonnetje rijden we naar Gulpen voor de start van de toertocht. Dit blijkt 11 kilometer te zijn. Dan 70 kilometer toetocht. Bij de start zien we nog even marcel Esser! Leuk om hem weer even te zien. Erik van Team Ozzi sluit zich onderweg aan bij onze groep. Erik zien we straks in mei weer bij de Chemins du Soleil. Al snel wordt duidelijk: Jos, Leon en Raymond zijn goed in vorm. De eerste kilometers is het Jos die het tempo van de groep bepaald. Jos heeft er zin in vandaag. Het tempo zit er goed in. Dan speelt bij Rick een oude blessure op. Jammer. Onverantwoord om door te fietsen! Rick maakt rechtsomkeer en gaat terug naar mijn huis in Heerlen. De rest gaat door.

Dan is mijn Transalp- en Chemins teammaat Leon warmgedraaid. Leon nestelt zich op kop van de groep en meent even het tempo van de groep te moeten bepalen! Ja hoor! Hij is er weer helemaal. Af en toe wordt de groep uit elkaar getrokken door het tempo. Maar dan wordt er gelukkig weer gewacht. Marcel neemt met nog een kilometer of 20 te gaan de afslag naar huis. Hij gaat alvast onder de douche en koffie zetten! Nu met twee man minder gaan we de laatste modderige 20 kilometer in. Nu krijg ik het zwaar! Dit is afzien voor mij. Maar dat heb ik nodig. Ik moet een aantal keren mijn grenzen gevoeld hebben om goed te kunnen draaien. Dit was de eerste keer! Er zullen nog vele keren volgen dit seizoen.

Na ruim 6 uur komen we terug in Heerlen aan. Heerlijk getraind. Gezellig getraind. Leuk weerzien van al die "marathonmannen". De rijstevlaai is in een mum van tijd op. Het laatste stuk gaat mee naar Gertie van Leon!

Super trainingsritje mannen! Thx! Precies wat ik nodig had: weer eens een lekkere felle lange training als start van een mooi seizoen 2008. Op naar de Transalp!

Ronald

13_jan_2008_004jpg_small13_jan_2008_003jpg_small 13_jan_2008_005jpg_small 13_jan_2008_006jpg_small 13_jan_2008_009jpg_small_1

13_jan_2008_010jpg_small13_jan_2008_002jpg_small13_jan_2008_001jpg_small

3 Reacties op “13/1/2008 Toertocht Gulpen

 1. Hey Ronald et al,

  Leuk om weer even jullie modder-verhalen te horen. Ik kan de Specialized-tocht van vorig jaar nog wel herinneren.
  Mijn zondag was ook niet slecht met 75km mountainbiken op Pulau Ubin, een tropisch eilandje op 20 minuten varen van Singapore. Hier is het nog echt kampong, maar belangrijker: National Parks Singapore heeft hier een Mountainbike Park aangelegd met 3 circuits: Een blauwe route (lastig XC-rondje), Een Black Diamond downhill (lastig) en een Double Diamond downhill (af en toe lopen in de afdalingen over de rotsen zonder Downhill Bike). Kon mij er heerlijk uitleven in de tropische hitte met af en toe uitzicht over de zee op Maleisie, Singapore en andere omringende eilandjes. Ook beetje modder voor mij maar wel korte broek, t-shirtje en liters sportdrank om te koelen. In Feb naar Kuala Lumpur met de fietsclub om Genting highlands en Mount Frasier te beklimmen, 2 serieuze beklimmingen van ruim 1000hm, 30km lang (en de profs bekijken in de Tour de Langkawi).

  Groeten uit Singapore en tot snel hoop ik !

 2. Hé Cas! Leuk om iets van je te lezen! Daar kunnen we hier natuurlijk niet tegen op. En wij maar ploeteren door de modder met lange broek, handschoenen, overschoentjes, ,….Veel plezier in februari met je fietsclub in highlands. Ik ga in februari heel simpeltjes een weekje naar Zuid Frankrijk.
  Tot snel,..en ik mail je binnenkort nog.
  Groeten uit het kille Nederland
  Ronald

 3. He Ronald,

  Bedankt voor je gastvrijheid, ’t was gezellig. Is je nieuwe poetsvrouw al gelijk weggerend, of heb je nog kunnen uitleggen dat je er normaal niet zo’n troep van maakt?

  Gr Raymond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s