3/1/2008 Een nieuw seizoen!

Een mooie tijd zit er op, ..een nieuwe mooie tijd begint.

Tussen alle beslommeringen van de verhuizing en de feestdagen heb ik gelukkig ook nog wat kunnen trainen. Ik heb zelfs nog enkele langere trainingen kunnen doen. Over de weg. Dat wel. Een modderfiets kan ik in deze drukke tijd niet gebruiken.

De weblog heb ik helaas een tijdje moeten laten liggen. Wachtwoorden die ik niet bij de hand had,..en gewoon veel te druk. Maar inmiddels heb ik alles alweer redelijk op orde. En kan ik weer wekelijks mijn blog bijwerken.

Ik heb verschillende lange trainingen over de weg gedaan. Via een omweggetje naar Valkenburg, langs Maastricht, naar Visé, en over Belgisch grondgebied naar Vaals, en weer terug naar mijn nieuwe huis in Heerlen.  Lekker weg zitten trappen. Alweer een mooi lichtval op de plateaus valt me op. Die saaie plateaus hebben bij die zonnestralen door de wolken eigenlijk ook wel iets bijzonders op zijn tijd.

Ik train met de MP3 op mijn oren. De laatste keren met veel oude muziek die me doet denken aan de tijd dat ik nog als "nieuweling" en "junior" wedstrijden op de weg reed. AC/DC, Motorhead, en meer van dat soort ongein. Leuke tijd was dat. Omkleden in de auto terwijl "Shoot to Thrill" keihard klonk. Zodat je daarna met een ongezond hoog adrenalinegehalte aan de start stond. Bij de start leek het altijd belangrijker om als koploper door de eerste bocht te gaan, dan als winnaar over de finish te komen. Duwen en trekken met 50 kilometer per uur tot aan de eerste bocht. Grote mond daarbij. De wedstrijd moest bij die broekies immers binnen het uur beslist worden. Leuk was dat!

Ook moest ik even terugdenken aan mijn meest tactloze wedstrijd ooit. Een nieuwelingenwedstrijd op de wielerbaan. Een afvalrace. In een bevlieging dacht ik 5 ronden voor de eerste afvalronde te moeten demareren. Vier ronden lang heb ik alleen voor het peloton uitgereden. In de laatste ronde kwam het peloton pas echt op snelheid,….ik werd door het hele peloton voorbij gefietst…mocht ik als eerste de race verlaten. Nu kan ik er om lachen. Toen (25 jaar gelden) echt niet. Waar muziek goed voor is.

Tijdens de trainingen ook veel tijd om vooruit te kijken. Volgende week de loting voor de Transalp. Zouden Leon en ik nog ingeloot worden? Het wordt spannend! Ik heb er heel veel zin in! En tijdens Hemelvaart: de Chemins du Soleil; ook zo’n fantastisch evenement! Die is in ieder geval al zeker. Dat startbewijs hebben Leon en ik al binnen! De planning voor de rest van het seizoen is in de maak.

Volgende week: Toertocht Gulpen: 15 kilometer vanuit Heerlen naar Gulpen, 70 kilometer door de bagger, en weer 15 kilometer retour naar Heerlen. Bij modderige omstandigheden wordt dat toch zeker wel een 5 a 6 uurs training. Ik zorg voor de rijstevlaai na afloop heb ik beloofd. De tuinslang voor de fietsen is inmiddels ook aangesloten.

Ook mijn nieuwe douche is beschikbaar. De poetsvrouw heb ik geregeld voor de dag erna,…….daar krijgt ze nog spijt van! Rick komt in ieder geval. Wie ook wil komen kan zich melden! Eventueel zorg ik voor twee rijstevlaaien.

Ik wens iedereen een mooi en sportief 2008!

Ronald

009_2

3 Reacties op “3/1/2008 Een nieuw seizoen!

 1. Ronald

  Zondag de 13e ben ik erbij (of het moet stront regenen) Ik hoop dat we dan ook onze inloting voor de Transalp kunnen vieren.

 2. Heeeey Ronald,

  Beste nog voor 2008 (mag het nog ?)

  Las net op het Forum>> de TA,toch nog> TOPPIE !!
  Voor mij een mooi doel volgend jaar? Eerst lcmt en de duch- heroes…dit jaar. 🙂

  Suc6 iig!
  Grtzz Marc.

 3. Hé Marc! Yes geweldig, ..inderdaad toch nog naar de TAC! Zeker een mooi doel voor je voor volgende jaar! Doen!!!
  CU,. wel een keer denk ik toch..
  Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s