9/12/2007 Verhuizende marathonbiker

Inpakken,..

Deze week staat in het teken van inpakken en nieuw spullen kopen. Ik ga verhuizen. Niet ver weg. Amper een kilometer verderop. Lekker dichtbij de school van de kids en mijn werk. Tussendoor nog wat trainen. Niet veel. Net genoeg voor onderhoud van mijn conditie!

Vorige week ben ik weer bij Coen geweest voor een conditietest. En die is heel goed uitgevallen. Mijn conditie is net een klein tikje minder als vlak voor de Transalp in 2006! Wat een basis! Ik stond er zelf van te kijken. De schema’s van Coen (Topvorm.com) werpen hun vruchten af. En die schema’s heb ik nu nog harder nodig! Het zal veel improviseren worden in 2008! Het werk, drie dagen de kinderen, vriendin,…en ook nog trainen! Elke minuut trainen moet raak zijn! Ik wil 100% effectieve en efficiënte trainingen! De tijd is te schaars om zomaar wat te doen. En dat gaat lukken! Coen gaat me helpen om optimaal te trainen bij beperkte mogelijkheden. Op de momenten dat het wél kan, lange en intensieve tainingen. Een andere mogelijkheid is dubbele trainingssessies op een dag. Eén sessie ’s ochtends om 6.30u vóór het werk, en s’avonds nog een sessie ná het werk. Het zal even zoeken zijn naar het nieuwe ritme, maar ik heb er heel veel vertrouwen in! En de basis,….die is nu al uitstekend!

Zaterdagochtend, echt belachelijk, om 7.00u met Darik naar het zwembad voor een inhaalzwemles. Daarna naar de bakker waar de dappere kleine man een gebakje mocht uitzoeken. Het werd een kersenvlaai! Daarna ’s middags een heel gezellig familietreffen op de verjaardag van mijn moeder. Zondagochtend,…zucht,…alweer naar een inhaalzwemles met Darik.

Daarna eindelijk tijd voor een training. Lekker 3 uurtjes d1/d2 training. Rondje Heuvelland. Ik geniet van elke minuut op mijn fiets. Tijd ook om rustig na te denken en plannen te maken. Plannen. Een februariweekje in Zuid Frankrijk? Dagje Beziers, dagje Gorges de Herique, dagje strand bij Sete, Vis eten met uitzicht op de MIddelandse Zee? Croisantjes halen op de fiets? Gelijk even een ommetje maken om aan de kilometers te komen?

Boven op het plateau in de buurt van Reijmerstok valt me op hoe mooi het licht vandaag is. In de verte donkere wolken die gelukkig wegwaaien. Daar tussendoor zonnestralen die mijn zwarte broek lekker opwarmen. De blik op het nu nog kale landschap is bijzonder. Het zal niet meer zo heel lang duren of de eerste groene sprietjes worden weer zichtbaar. Een klein briesje in de rug helpt me terug naar huis.

Ik had alleen iets moeten eten voor ik vertrok. Dat is er in de haast even bij ingeschoten. Ik krijg een hongerklop bij de training! Ik herken het gevoel gelijk weer van slecht gedoseerde marathons! O ja,…zo voelde dat…

Ronald

3 Reacties op “9/12/2007 Verhuizende marathonbiker

  1. Hé Riny! Ik heb inderdaad heel veel honger naar het nieuwe seizoen! Alleen dat startbewijs voor de Transalp nog even binnen zien te tikken. Misschien zie ik je nog wel bij de TT in Gulpen op 13 januarie? Is in ieder geval altijd een lekkere training daar.
    CU Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s