26/11/2007 Rondje Genk-Winterslag

Heide trappen

Op bezoek bij wtc Heidetrappers in Genk. Heel voorspelbaar; een rondje over de heide natuurlijk. Maar wel leuk altijd hier in deze streek. Was een tipje van Jean Biermans.

Als ik ’s ochtens naar buiten kijk ziet het er niet goed uit. Het heeft geregend, de lucht is grijs. Snel ontbijt, en dan in de auto op naar Genk! Rond een uur of negen ben ik daar. Ergens bij een basisschool is de inschrijving. Verdorie! Eén van de overschoenen is thuis blijven liggen! Het is koud en nat. Dat wordt een rondje met koude tenen. Niet te lang over nadenken; gewoon vertrekken.

Het parcours is continue draaien en keren. Altijd erg leuk hier. In no time ben ik hier altijd volledig het richtinggevoel kwijt. Het gaat vaak over smalle kronkelige paadjes, soms over bredere bospaden. Lekker! Hier en daar is het wel modderig, maar eigenlijk valt het ook wel mee hier op die zandgrond.

Na een uurtje de eerste bevoorrading. Pittige kerriesoep met chocowafels en sportdrank. Ik kan me niks lekkerders voorstellen om 10 uur op zondagochtend! Snel weer verder.

Dan gaat het gewoon weer verder op kronkelpaadjes, kirs kras over de heide en door de bossen. Dan krijgen we de terril. De steenberg dus. Hier in de omgeving zijn meerdere steenbergen. Maar deze ken ik al! Die ben ik al een aantal keer opgefietst! Toch maar gewoon omhoog. In tegenstelling tot de rest van de route is dit echt een lelijke omgeving. Vanaf de steenberg krijgen we uitzicht over een industrieterrein. Lelijk!

Ik loop hier nu wel tegen de grenzen van mijn semi-slick aan. Op en rond de berg is het modderig! Hier slipt mijn achterwiel echt door. Hier is gewoon een goede noppenband nodig.

Na de terril nog een kort stukje door mooie bossen en ik ben weer bij de auto. Het was een lekkere training vandaag en ik heb genoten van het parcours! Goed om weer een paar uurtjes buiten te zijn! En leuke tip van Jean!

Een leuk verslag van deze tocht kun je vinden op de site van Jean, en op de site van Dion vind je zelfs een filmpje!

In de namiddag ga ik weer aan de slag met inpakken voor de verhuizing. Alle mtb-spullen zijn al ingepakt! Stapels tijdschriften kwam ik tegen. Tijdschriften over kano, kayak, mountainbike, buitensport,… van alles kwam ik tegen. Niet te veel bladeren want dat leidt af. Ik luister naar Anouk. Een mooi nummer van de CD Hotel New York. Op repeat!

Volgende week: inschrijving voor de Transalp!

Ronald

Img_2685_1 Img_2686 Img_2687_1 Img_2690 Img_2689

5 Reacties op “26/11/2007 Rondje Genk-Winterslag

  1. Je hebt gelijk Peet! Maar met één overschoentje en 5 koude en 5 warme tenen krijg ik altijd het gevoel dat ik in onbalans ben. Maar uh,…wil je geen coach worden?

  2. Ronald
    Net m’n eerste nachtje in m’n eigen bed achter de rug. Wat een bagger weer in NL. Heb in Madagascar amper temperaturen onder de 30C gehad. 2000km gefietst, voornamelijk over goed asfalt(helaas) Minder avondtuurlijk als ik gehoopt had.
    Er is toch wat fout gegaan bij de inschrijving van de Transalp 2008. Hoe kan zo’n evenement nu doorgaan als wij er niet bij kunnen zijn? Er nog een kleine kans als er per post ingeschreven wordt. Hieruit worden de resterende 200 teams verloot. Ga je dit nog proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s