18/11/2007 VTT Romsee

Randonnée des Feuilles Mortes

“Mortes”….moet ik hier met doodsverachting heen? Afdalingen met doodshoofden of zo? Er kwam een woordenboek aan te pas om me gerust te stellen. “Feuilles” zijn maar blaadjes. De “tocht van de dode blaadjes”. Dat valt mee! De semi slick rond mijn achterwiel kan erop blijven liggen!

Het is al ver na achten als ik vertrek. Niet echt een normale tijd voor mij. Maar rond negen kom ik toch nog in Romsee aan. De zon schijnt. Het is koud; vriesweer! Hier en daar ligt ijs; oppassen dus!

Vanuit Romsee krijgen we gelijk een asfalt klim. Goede warming up voor vandaag. Het valt me gelijk op dat rond dit latere tijdstip een iets ander soort rijders van start gaat. Hele groepen die heel rustig het rondje rijden. Zo kan het natuurlijk ook. Niks mis mee. Maar ik rijd toch liever lekker door!

Romsee ligt eigenlijk op het randje tussen het land van Herve en het dal van de Vesdre dat echt Ardennen is. Het Land van Herve: beetje glooiend met veel weilanden. Hier rijden we het eerste deel doorheen. Alles is nog bevroren, de zon schijnt. Dat levert mooie vergezichten op in dit open landschap. Af en toe krijgen we een mooi smalle afdaling.

Niet lang daarna de eerste bevoorrading. Zoals altijd hier in deze streek: een soort lopend buffet. Snel een stuk cake, wat drinken, wat sms-en en weer verder. Het is te koud om lang stil te blijven staan.

Dan dalen we langzaam het dal van de Vesdre in. Deze streek is geweldig om te mountainbiken en zo dicht bij huis! Hier wordt het landschap wat ruiger. Wild stromende beekjes, rotsen, dikke keien, grote bossen. Mooi mountainbiken hier! Hier worden de hellingen ook langer. Ergens halverwege een echte hele lange klim van een kilometer of drie. Heel mooi! Twee keer door een ijskoude beek. Klimmen over dikke keien; hier en daar wat redelijk technische stukjes. Er volgen nog twee bevoorradingen. Veel te veel voor mij, maar het is wel gezellig.

Inmiddels is het gaan dooien en begint het aardig modderig te worden. Tijd voor mijn modderfiets eigenlijk. Maar ik ben nog uit aan het kijken naar een nieuwe vork.

Dit is ook de tijd om wat te experimenteren met materiaal en techniek. Ik heb vandaag gereden op een semi slick. Terwijl het toch redelijk modderig was. Zeker in de tweede helft. Maar die reed nog steeds prima. Ruim voldoende grip. Zelfs onder deze natte Ardennen omstandigheden! Ik ben steeds meer verbaasd over de eigenschappen van deze band (Gazza/Nokian NBX Lite S 2.2). Het zal er ook mee te maken hebben dat ik op een fully rijd. Een hardtail zal wellicht wat meer stuiteren waardoor je meer grip verliest. Met een lage bandendruk (2,2 bar maximaal) en achtervering rijdt die band echt super. Dit wordt mijn marathonband voor 2008!

Leuke VTT hier in Romsee. Op 9 december is die van Dolhain. Jaarlijks georganiseerd door de lokale Pompiers. Die is nog leuker. Daar ligt de start al direct langs de Vesdre. Normaal gesproken blijven ze daar uitsluitend in de streek van de Gileppe en Jalhay. Erg mooi!

Ronald

Img_2674Img_2679 Img_2681_1

2 Reacties op “18/11/2007 VTT Romsee

  1. Hey Jean, Thx! Alles OK hier. Beetje veel gedoe hier want ik ga binnenkort verhuizen. Hele mooie tip Jean. De streek rond Genk is ook altijd erg leuk. Veel wortelpaadjes over de heide daar. En misschien nog wel een steenberg,..of een terril zoals ze dat in België noemen. Wie weet,…zie je me zondag in Genk! Ik wil weer naar buiten!
    Groetjes, tot snel.
    Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s