21/10/2008 MTB seizoen voorbij

Weer in de kayak

Met de Bart Brentjens Challenge vorige week was mijn MTB seizoen 2007 voorbij. Ik heb zo gruwelijk hard gereden die dag; dat geeft me een goed gevoel, waar ik de winter makkelijk mee door kan komen. Voorlopig komt het er nu op aan om mijn conditie goed te onderhouden tot het moment dat ik weer aan de basis voor 2008 ga werken. Nu is er ook weer wat ruimte om zo nu en dan weer eens in de wildwaterkayak te stappen.

Onderhoud van mijn conditie doe ik wekelijks door twee keer te spinnen, één keer op de rollenbank, één keer hardlopen en één keer MTB-en. Misschien dat ik ergens in december nog wel een klein hardloopwedstrijdje ga plannen. Ik moet ook nog even kijken hoe dat allemaal samen gaat met de aanstaande verhuizing. 

Nu en dan zal ik een leuke MTB-toertocht meepikken. Inmiddels is ook het Ardennen-kayakseizoen begonnen dat loopt van oktober tot maart. Dit is de periode van regen en smeltende sneeuw die nodig is voor optimale waterstanden in de bovenlopen! Ik verheug me nu al op het moment dat de Boven-lesse en Boven-Roer weer tot over de rand gevuld zijn met woest bruin water. Dat bruine water is zo typerend voor een goede waterstand in de Ardennen! Zeker bij de Veenbeken zoals de Roer. Zo’n 75 centimeter op de peilschaal onder de brug bij Reichenstein is een mooi optimum voor de Boven-Roer. Wanneer zouden we die weer eens krijgen? Daarvoor hebben we eerst een zondsvloed aan regen nodig!

Als opmaat voor het Ardennen wildwaterseizoen gaan we dit weekend met de kayakclub Naviculare varen in de branding op zee. Dit is een jaarlijkse traditie in de herfstvakantie. Dat was voor mij alweer twee jaar geleden! Naviculare had dit jaar gekozen voor een plek in de buurt van Domburg waar naar verluid de beste surfgolven van Nederland te vinden zijn.

Gecampeerd werd bij een plaatselijke boer in een fruitgaard. De appelbomen zitten vol met rijpe appels. Een droomplek: ik zie de grote hangmat al hangen. Alleen het kabbelbeekje: die hebben ze niet hier in Zeeland. Bovendien is het momenteel wat te koud om in de hangmat te liggen. Daar zijn warmere tijden voor nodig.

Op vrijdagavond komen we aan. Het is weer een gezellig weerzien van mensen die ik het laatste jaar eigenlijk veel te weinig gezien heb. Ook enkele nieuwe gezichten bij Naviculare: Mandy en Mariëlle! Twee aardige jonge dames met een kayak als mooie aanvulling op het vergrijzende ledenbestand van de club! Dat werd eens tijd!

Dagny en Darik voelen zich alweer gelijk thuis bij Naviculare en op de camping: ze struinen alweer lekker over de camping en de in de stallen van de boer. Die twee kennen alle mensen van Naviculare sinds jaar en dag. Ze zijn er opgegroeid! Als baby’s al gingen ze vroeger van hand tot hand binnen vereniging! Konden wij lekker rustig eten! Ze werden als baby meegesleept bij de verkenning van allerlei wildwaterpassages in de Alpen of in Noorwegen. Bij het instappunt werd de club uitgezwaaid door kinderhandjes. Bij het uitstappunt stonden de handjes vaak ook wéér te wuiven. Als baby werden ze in de punt van de Canadese kano gestopt om bij een picknickplek weer tevoorschijn gehaald te worden. Die twee wisten op hun derde al wat een keerwater was! Of wat een wals is,…alleen noemen ze dat nog steeds geen wals, maar een wasmachine. Ruisend water: daar zijn ze mee opgegroeid. En nu ze 5 en 9 zijn, verheugen ze zich nog altijd om mee te gaan met deze eigenaardige club van aardige mensen.

Voor de nachten is zelfs hier in Zeeland nachtvorst voorspeld! Mandy en Mariëlle slapen in een klein tentje… Brr. We hebben een hele mooie clubtent,…maar die zijn we met zijn alle vergeten mee te nemen….Waar moeten we nu de avonden doorbrengen met de gitaar van Jo? Vrijdagavond maar lekker vroeg naar bed dan. Op zaterdagavond gaan we  uiteten met de hele kliek. Niet te snel eten, want anders staan we weer in de kou!

Op zaterdagmiddag gaan we maar eens kijken of er iets te varen valt in de branding. De golven zijn mooi! Het zijn stabiele lange golven. Nu en dan lukt het om een loping te maken! Aan de golven lukt het in ieder geval niet. Het surfen gaat Lekker. Als ik net iets te gek wil doen, lig ik gelijk op mijn kop. Gelukkig lukt de eskimorol nog! na een uurtje of 3 vind ik het wel mooi geweest. Tijd voor een warme douche!

Mijn kayakpak hang ik te drogen aan het fietsenrek. Ik hoor net te laat dat we die ook in de stal van de boer mogen uithangen. Ik mag daardoor zondagochtend een ijskoud en kletsnat pak aantrekken…..dat is afzien voor kayakers….  Doe mij maar een marathon van 130 kilometer! Op zondagochtend zitten we rond 9 uur al op het water. De golven zijn minder, maar toch nog best aardig.

Ontbijten doen we pas rond 11 uur als we weer terug zijn op de camping. We gaan even gezellig met zijn alle ontbijten en koffiedrinken bij een klein najaars zonnetje. Typisch Naviculare zoiets.

De opmaat voor het Ardennen kayakseizoen was gezellig en goed. De komende weekenden ga ik weer lekker biken…..tenzij er vloedregieme voorspeld wordt in de Ardennen………Laat het regenseizoen nu maar beginnen!

Ronald

Foto’s by Mandy:

(Waar Jo nu met zijn gitaar terecht gekomen is? Geen idee,..ik was al naar huis….)

Pict2164 Pict2170 Pict2178

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s