14/10/2007 Bart Brentjens Challenge / NK mountainbike marathon

Opgelucht!

Deze week hebben we een belangrijke beslissing genomen. Ik heb maar weinig uurtjes geslapen de laatste dagen. Maar ik ben opgelucht! Duidelijkheid! Dan is het zondag, koersdag. De laatste wedstrijd van het seizoen. ’s Morgens kan ik maar moeilijk opstaan. Ik ben moe. Mentaal ben ik totaal onvoorbereid op een race vandaag. Dan klinkt het startschot. Ik ben verbaasd: het gaat goed! Het gaat zo ontzettend goed vandaag op deze laatste koersdag van het jaar. Het lijkt wel alsof ik al mijn kwaadheid van de laatste tijd in één keer uit mijn lijf aan het fietsen ben. Ik rijd zo ongelofelijk hard! Vandaag was een mooie afsluiting. In meerdere opzichten!

Uiteindelijk met een gemiddelde van 23,4 km/u 100 kilometer afgelegd in 4.15u. Een 23e plek in de overall ranking van de niet licentiehouders. 688 niet licentiehouders zijn gefinished op de 100 kilometer. Ik ben tevreden!

Zaterdag besluit ik om met een semi-slick achter te rijden. Het wordt een Nokian/Gazza NBX Lite S. Het is een gokje. Voor rijd ik met een Nobby Nic noppen band.

In Eijsden kom ik al snel Leon, Rob, Raymond en Flemming tegen. De mannen informeren nog even naar de situatie. Die betrokkenheid doet me goed. Met Leon ga ik in 2008 weer naar de Chemins du Soleil. Mooie vooruitzichten zijn dat. Het zou mooi zijn als Rick ook nog mee kan gaan! Rick zoekt nog even een teammaat.

Het is nog koud ’s ochtend bij het warmrijden. Brrr. Beentjes maar lekker insmeren dan. Bij het warmrijden zie ik niemand met semi-slicks! Moet ik me zorgen maken? Heb ik wel voldoende grip? Kom ik daar de Voerstreek wel mee door?

Bij de start staat ook Bert Toma opgesteld. Enkele meters voor mij. Het is nog even gezellig bij de startopstelling. Alleen erg koud. Ik sta letterlijk te rillen. Ik ben ook nog zo moe! Dan klinkt het startschot. Ik vlieg er gelijk vol in. Langzaam rijd ik naar voren in het peloton. Het duurt niet lang op ik passeer Bert Toma. Ik zie hem daarna pas weer bij de finish. We rijden de Voerstreek in. Hier en daar is het nog erg modderig, maar het gaat prima met mijn semi-slick achter.

Dan komt de smalle stenige en steile klim bij La Planck. Wat ik al verwachtte gebeurde: hier moet gelopen worden. Dit kost extra tijd. Daarna de klim door de smalle holleweg in Teuven; ook hier moet weer gelopen worden. Normaal zou je hier best omhoog kunnen fietsen,…maar ja,… met 3000 (!) bikers tegelijk wordt dat lastig. Elke deel uit het parcours is eigenlijk wel bekend. Ik kan goed anticiperen op bochten, hellingen en afdalingen. Het is een thuiswedstrijd. Dat is een belangrijk voordeel. Onderweg hoef ik nauwelijks te eten. Twee gelletjes zijn wel genoeg.

Met nog 18 kilometer te rijden is de verrassing groot: Janneke staat met Dagny en Darik lang de kant. Ze moedigen me aan zodat ik ook die laatste 18 kilometer nog even het laatste uit mijn lijf kan persen! Dat is héél aardig! Even snel een rijdend handje van de kids! Ik wil ze nog na roepen dat ik binnen 3 kwartier bij de finish zal zijn. Maar het gaat te snel. Ik ben alweer weg. Ik verwacht ze dus ook niet in Eijsden. Maar ze hebben er zelf ook een race van gemaakt! ze zijn eerder als ik bij de finish!

Ik ben nog op tijd om de huldigingsceremonie te zien. Wat een feest! Op het podium: Dion en Jeankie! 1e en 2e bij de Masters1 ! Riny derde bij de masters 2. Geweldig mannen! Jullie hebben een super race gereden! Gefeliciteerd!  Darik (5) ziet de huldiging en zegt dat hij later als hij groot is die rood-wit-blauwe trui mag aantrekken!

De hele race voelde goed. Ik was bang dat ik nog tegen een inzinking aan zou lopen. Maar die bleef uit! Ik heb super gereden vandaag! Wat een heerlijk gevoel is dat. Ik ga de komende periode vol vertrouwen tegemoet.

Ronald

Img_2523 Img_2521_1 Img_2528

Img_2522_1

4 Reacties op “14/10/2007 Bart Brentjens Challenge / NK mountainbike marathon

 1. Super gereden Ronald. Ik had zelf vleugels gisteren, maar jij had er nog een straalmotor aan hangen. Veel sterkte toegewenst de komende periode. Als je je zinnen eens wilt verzetten dan komen we deze winter wel eens naar Heerlen voor een lekker traininkje.
  Gr Ray

 2. He Ronald, top gereden, maar ja je had dan ook een thuiswedstrijd EN je moest wel want je kids wilden resultaten (sterker nog een trui!) zien he, hahaha.
  Suc6. Riny

 3. Ronald
  Het was een mooi seizoen. De accu opladen en we gaan er volgend jaar weer lekker als jonge honden tegenaan. Deze winter willen ik toch wel ’n paar keer je routekennis van zuid Limburg testen. Begin Dec. ben ik terug van vacantie.

 4. Ha mannen! Als jullie mijn routekennis van Zuid Limburg willen testen deze winter zijn jullie natuurlijk welkom. Lijkt me leuk!

  @ Leon: een vakantie tot begin december? je hebt het er goed voorstaan! Veel plezier jullie in dat verre oord!

  En,…inderdaad….het voelde of ik een straalmotor eraan had hangen,…ik weet ook niet hoe dat kon… het is even afwachten of die straalmotor er volgend voorjaar nog hangt! Dat zal wel niet..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s