30/9/2007 herfsttraining

Hete kastanjes

Het seizoen nadert zijn einde. En dat is goed zo. Ik ben toe aan een heerlijk lange winter. En die winter heb ik nodig voor een hele belangrijke challenge die niks met sport te maken heeft. Daarom wijd ik er ook verder niet over uit. Hoewel het niks met sport te maken heeft, zal mountainbiken toch een belangrijke rol gaan spelen. Ik train graag in een groepje, maar ik train ook net zo graag lekker in mijn uppie. Heerlijk het hoofd leeg maken. De week evalueren. Ideën opdoen. Vooruit kijken. Terug blikken. Plannen maken. Trainingen zijn zo enorm belangrijk voor mij.

Het weer deze week was niet veel bijzonders. Daarom vooral op de roller en de spinbike gezeten. Zaterdag is geen training gepland. Ruim tijd dus voor van alles en nog wat. Ik ga met het voetbalclubje van Dagny naar de uitwedstrijd. De meiden hebben dit seizoen nog niks gewonnen. Met vier jolige meiden in de auto rijden we naar het voetbalveld van de tegenstander. De trainer is wel zéér serieus valt me op. VoetbaltalentOp een papiertje tekent hij de opstelling en strategie voor vandaag. Ik snap er niks van. Als de meiden het maar snappen! De meiden snappen het helemaal. Binnen een kwartiertje komen ze met 1-0 voor te staan! Wat is dit geweldig voor de meiden. Ik word er zelf helemaal enthousiast van. Ik word er zelfs zenuwachtig van; als ze die voorsprong nu maar niet weggeven. De wedstrijd is super spannend. In de tweede helft wordt het zelfs 2-0. De meiden winnen hun eerste wedstrijd en ik was erbij! Geweldig.

Zondag staat drie en een half uur MTB-en op het schema. Maar het heeft geregend deze week. Ik verwacht enorme hoeveelheden modder. Mijn trainingsrondje ga ik daarom gewoon lekker op de weg dien. Het wordt een rondje Heuvelland met veel klimmen. Net als trainingen is ook muziek enorm belangrijk voor mij. Ik train vandaag met de MP3 speler op mijn hoofd: "Wake Me Up When September Ends" en "Boulevard of Broken Dreams" (beiden van Green Day) passen goed bij de herfstsfeer van nu.

Het is herfst. Zondagmiddag gaan we met de kinderen kastanjes zoeken. Elk jaar doen we dat met hen. In het Vijlenerbos staan veel tamme kastanje bomen. We hebben een grote zak tamme kastanjes nodig die we op een grijze winterdag gaan poffen op een houtvuurtje achter in de tuin. De kinderen vinden dat geweldig en lekker. Maar het valt tegen in het Vijlenerbos. De kastanjes zijn nog te klein! We zijn een maandje te vroeg. Het maakt niks uit. We hebben nog een hele winter om hete kastanjes uit het vuur te halen!

Ronald

Img_2469 Img_2471 Img_2478

3 Reacties op “30/9/2007 herfsttraining

  1. Ha Riny,
    Niet al te nieuwsgierig zijn! Je moet je concetreren op Langenberg. Zorg voor een topprestatie! Ik zie je graag in de top 3 van de RWP cup! Succes. Ben er zelf niet bij in Langenberg. De mannen van Verbier komen een rondje trainen hier! Ik vind Langenberg trouwens wel een mooie ronde die me goed ligt: lekker lange klim naar de “langenberg”.
    Ik zie je bij de BBC in Eijsden!
    groet,
    Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s