10/9/2007 Uitslag Vulkan Bike Marathon

Cijfertjes en grafieken

De uitslag is bekend:

  • Officiële tijd 4.01.39
  • Gemiddelde snelheid: 21.10 km/u
  • 76 ste bij senioren 1 van de 284
  • 145 ste overall van de 623
  • Snelste tijd vandaag: 3.02.32 (!!!!) door Ramses Bekkenk (wie anders ook eigenlijk?)
  • Tijd van de laatste finisher vandaag: 6.46.10
  • De nummer 3 heeft al een achterstand van 10 minuten op de winnaar!
  • De derde dame was 1 seconde sneller dan ik.

De RWP-cup ranking zal ongetwijfeld de komende dagen bekend gemaakt worden.

Ook heb ik de Polar-gegevens nog eens kritisch bekeken. Opvallend is de hoge hartslag (tussen 170 en 180) gedurende het eerste uur. Normaal zit ik direct na de start altijd net iets boven mijn omslagpunt (170). Na een eerste lange klim daalt de hartslag normaal wel weer tot onder het omslagpunt. Bij de Vulkan Bike heb ik de hartslag bewust hoog gehouden. Dat hoorde bij mijn tactiek voor deze korte race. Opvallend is ook de stijging van de hartslag na 3 uur 20 minuten. Dat is het moment waarop ik het flesje Born Final heb leeggedronken. Grappig dat dit zo werkt!

De eerste 12 minuten van de grafiek was nog vóór de start. O, ik zit daar al op een hartslag van 70!

Zo’n wedstrijd op zaterdag is bij nader inzien eigenlijk ook niet zo verkeerd. Dan blijft er nog een hele zondag over van het weekend. Beetje uitslapen, ontbijt met warme broodjes, eitje, jus d’orange, koffie en klassieke muziek. Nog wat leuks doen met de kids. Laat op de middag nog een rustig trainingstrondje. Dan lekker koken. Volkskrant lezen. Hoe burgerlijk kan een zondag zijn?

Het trainingsrondje liep eigenlijk heel erg lekker. De benen voelen weer goed. Een klein zonnetje op mijn bol. Misschien zien we de komende week ook nog wel een heel mooi nazomer zonnetje. Het zou mooi zijn.

Ronald

Polar_grafiek_daun_2007

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s