7/9/2007 Voorbereiding Vulkan Bike Marathon in Daun

Voorbereiding op een racedag

Morgen is weer racedag; maar dan ook een dag met een échte race. De Vulkan Bike Marathon telt slechts 80 kilometer en maar 2000 meter hoogteverschil: dat betekend 4 uur helemaal voluit plankgas naar de finish. Mijn inschatting is dat de winnende tijd morgen rond de 3 uur 10 minuten zal liggen.

Ik vind het leuk, dit soort wedstrijdjes, maar het ligt me niet. Mijn explosiviteit is onvoldoende om een leuke rol te kunnen spelen. Maar we zullen zien.

Een hele goede warming up is wel aan te bevelen dan. Ook de startpositie kan verschil uitmaken. Ik voorspel heel veel elleboogjes in de eerste 10 kilemeter. Ik hoop dat iedereen zijn hoofd een beetje koel houdt in de aanloopfase! Bij dit soort starts zie je toch regelmatig wat fietsen door de lucht vliegen. Een geneutraliseerde start zou niet verkeerd zijn. 

Vandaag heb ik als laatste training nog een uurtje losgefietst en nog een serie spurtjes van 8 seconden gedaan.  Tas is ingepakt, fiets staat klaar en vijf bidons zijn gevuld.

Mijn ontbijt: 4 sneetjes met héél veel appelstroop, 2 appels, 3 plakjes ontbijtkoek en koffie + veel koolhydratendrank. Onderweg gaan twee gelletjes en een flesje Born Finale mee. Brillenglazen: het wordt bewolkt dus gewone blanke glazen. Als banden liggen de Nobby Nics erop. Geen binnenbanden, maar Stans smurrie erin. Nobby Nics: veel te zwaar profiel, maar ik had geen zin meer om ze te vervangen. Dat levert me wat meer rolweerstend op,….Zou ik daar nog spijt van krijgen?

We zullen het wel zien morgen. Wekker gaat om 5.15u. Vertrek om 6.00u uiterlijk. Start om 9.30u Met welk deuntje in mijn hoofd ga ik rijden morgen? …Dat beslis ik morgenvroeg in de auto…Maar Never Again van Nickelback maakt een goede kans. De drive daarin is in ieder geval goed voor dit soort race marathons.

Hopelijk krijg ik nog een goede nacht: zoontje Darik heeft koorts en is nu al twee keer opgestaan..

Welterusten.

Ronald

Img_2450_2 Img_2460

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s