26/8/2007 Gewoon weekendje trainen

Beren op de weg

De marathon van Houffalize heb ik laten schieten. Niet dat het geen mooie marathon is. Integendeel. Hij is prachtig. Vooral die laatste 20 kilometer die je na 100 kilometer nog voor de kiezen krijgt. Dat laatste deel loopt grotendeels over het worldcup XC parcours. Zeker met het weer vandaag had ik die graag weer gereden. Daar ligt het dus niet aan. Waar ligt het dan wel aan?

Ik heb de laatste twee weken in totaal meer dan 18 wedstrijduren opzitten: 10,5 uur in de Grand Raid vorige week, 7,5 uur op het WK parcours in Verviers twee weken geleden. Dat is voorlopig even genoeg. Een gewoon weekendje thuis is ook niet verkeerd! Dit weekend dus gewoon een normaal trainingsprogramma afgewerkt.

Vrijdag: spinning

Zaterdag: duurtraining

Zondag: MTB training

Als Risk Controller is het beroepshalve mijn taak om beren op de weg te zien en een route uit te stippelen om een directe confrontatie met die beer te voorkomen. Dat is een hele leuke en uitdagende job!

Maar zaterdag tijdens de training begon ik even te twijfelen of mijn work-life balance nog wel in orde is. Tussen Voerendaal en Klimmen staat er opeens een kameel op het fietspad! Het beest staat daar gewoon midden op het fietspad. Het beest zit niet vast. Ook is er geen mogelijke eigenaar te zien in de directe nabijheid. Ik zie kamelen op de weg! Zoals ik dat beroepshalve gewend ben stippel ik een route uit om een directe confrontatie met het beest te voorkomen. De uitgestippelde route loopt door het gras in de berm. Tweehonderd meter verderop staat een vrouw en een man te praten op het fietspad. "Is dat beest (en ik wijs naar achter) soms van jullie? ". Een duidelijk antwoord krijg ik niet. Ze beginnen alleen te lachen.

Zondag heb ik weer eens een trainingsrondje door het Heuvelland gemaakt. Om 7 uur op de fiets. Vaalserberg, Vijlenerbos, Bovenste Bos, Onderste Bos, Eyserbos. 10 uur was ik weer terug. Ruim op tijd voor de verjaardag van Opa Jan om 11 uur.

Deze week hebben we ook een datum geprikt om met de "Mannen van Verbier" een rondje te trainen in het Heuvelland en Achenerstadwald. Op 7 oktober komen Jan, Robert, Martijn, Rob, Juul en Rick voor een leuke trainingsronde! Ik heb daar nu al veel zin in. Hierdoor vervalt wel de marathon van Langenberg. Maar dat is geen ramp. Voor mij dit seizoen nog twee wedstrijden: Daun (Vulkanbike) en de Bart Brentjens Challange (tevens Nederlands kampioenschap) in Eijsden.

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s