14/8/2007 Voorbereiding Grand Raid Cristalp (2)

Badeautete_1

De laatste voorbereidingen: mijn startnummer 1733

Gisteren en vandaag weer heel wat heen en weer gemaild met Juul en Rick. De weersvoorspelling: het wordt koud! Zaterdag in Verbier op 1500 meter: 6 tot 15 graden! Boven op de Pas de Lona op 2800 meter: 1 tot 4 graden! Dat wordt zweten naar boven en rillen naar beneden.

Vanwege het weer laten we de tent maar thuis. Juul heeft goed zijn best gedaan: hij heeft een apartementje op de kop weten te tikken voor 90 euro p.p. voor 3 nachten. In Verbier bij de start nog wel!

Gisteren ben ik na de training nog even de fietsendrager gaan halen bij Edwin (van de transalp 2006!) Edwin heeft de drager maar gelijk even gemonteerd, nummerplaat erop etc. Edwin: thx! Leuk om weer eens bij te praten. Binnenkort spreken we een keer af om het Achenerwald onveilig te maken. Ik verdwaal daar elke keer en train daardoor altijd ongewild twee keer zoveel dan nodig is! Edwin kent het Achenerwald als zijn broekzak.

Zojuist heb ik mijn laatste trainingsrondje gemaakt in Nederland. Als afsluiting toch nog even de trap bij Snowworld opgewandeld met de fiets op mijn schouder. Woensdagavond komt Rick uit de Randstad. Hij blijft logeren zodat we ’s morgens om 6 uur Juul kunnen oppikken en vertrekken richting Zwitserland.

Mijn startnummer is 1733. In totaal starten meer dan 5000 deelnemers op alle afstanden. De lange afstand tussen Verbier en Grimentz doen ongeveer 1000 mensen.

Verbier Grimentz: 120 kilometer met  5430 meter hoogteverschil ! Oeps,..ik dacht dat het 4500 meter was? …………………………

Coen (van Topvorm) help! Even spoedoverleg via de mail: berg op 10 slagen onder het omslagpunt blijven, bergaf 30 slagen onder omslagpunt. Hopelijk haal ik de tijdslimieten onderweg. Dat is mijn enige doel.

Gezien de temperatuur: de benen ’s ochtends maar dik in het vet zetten. Veel eten en drinken onderweg,…

Maar het komt wel goed……………….. ongetwijfeld.

Ronald

De doorkomsten in de diverse dorpjes zijn tijdens de wedstrijd te volgen op: http://www.datasport.com/48.htm

Met een plaatje van de Pas de Lona:

Pasdelona3d

Parcourscomplet2007 

Grcmeteo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s