11/8/2007 WK MTB Marathon in Verviers, L’Ardenne Bleue Open Trophy

Haut_page_uci_1

Voor één keer mogen we achter de hele grote mannen en vrouwen aan rijden over het zelfde parcours. Ons houden ze nog één kwartiertje langer in Verviers, als de grote mannen mogen beginnen aan hun gevecht om de regenboogtrui. Het parcours ken ik al. Vorig jaar heb ik al meegedaan met de Ardenne Bleu Open Trophy; die werd toen al beschouwd als de tryout voor het wk 2007. Roel Paulissen won daar toen met groot machtsvertoon. Dat zal dit jaar zeker in zijn voordeel werken is mijn inschatting.

Het parcours is zwaar; absoluut WK-waardig. Het gehalte single trail is hoog. Daarnaast veel klimmen: 3300 meter hoogteverschil in 105 kilometer.

Voor mij is deze wedstrijd uitsluitend van belang als voorbereiding op de GRC volgende week. Ik zal de hartslag daarom laag houden. Ik maak er gewoon een lekker lange training van en een gezelige dag. Veel van mijn MTB-vrienden zullen ook weer van de partij zijn.

De wekker gaat om 5.45u. Om 6.30u zit ik in de auto. De start is om 9.00u. Als ik net mijn stuurbord heb afgehaald komt Leon ook net aanrijden. De anderen zijn er daarna ook snel.  Het is leuk om iedereen na een zomer weer te zien. Van Raymond en Jos hoor ik de Transalp belevenissen. Jean en zijn teammaat Niels hebben trouwens een superprestatie neergezet in de Transalp: ze zijn 31 ste geworden. Klasse mannen!

In de startklim doe ik nog even mee aan het "positiespel". Dat kan ik toch niet nalaten. Iedereen probeert in de eerste kilometers zijn positie in het peloton veilig te stellen. Boven aangekomen wordt het tijd om te schakelen naar het groteblad; vliegt de ketting eraf. He, alles voorniks geweest, ik moet naar de kant om de ketting weer even erop te leggen.

Na enkele kilometers ontstaat er een hele grote opstopping bij de eerste glibberige single trail. Hier wordt gelijk duidelijk waarom een goede startpositie in het peloton van belang is. Maar mij maakt het vandaag niet uit. Ik sta in de trainingsmodus.

Het parcours in de bossen is nat en flink modderig. Het is behoorlijk glibberig vandaag, Boomwortels, rotsen en stenen zijn echt spekglad vandaag. Voor mijn gevoel is het zelfs meer glibberen als een normaal onder natte omstandigheden in winter of voorjaar.

Ik rijd met een lage hartslag en zeer gedoseerd. De beklimmingen begin ik rustig. Daarna voer ik het tempo op afhankelijk van de hartslag. Ik merk dat ik nog veel reserve over houd op deze manier. Dat geeft me een goed gevoel voor de GRC en het nasezoen. In totaal vandaag 7.35uur gereden. Vorg jaar deed ik het zelfde parcours in 6.12uur.

Als ik binnenkom hebben de nieuwe wereldkampioenen hun regenboog trui in ontvangst genomen. Christoph Sauser bij de mannen, Petra Henzi bij de vrouwen. Een volledig Zwitsers feestje. Kijken of daar volgende week bij de Grand Raid nog iets van te merken is…

Ronald

Img_2379_2 Img_2378_1 Img_2384 Img_2382 Img_2381

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s