10/8/2007 Voorbereiding Grand Raid Cristalp

Veertjes en gekakel

Badeautete

De voorbereiding op de GRC loopt niet soepel.

Tijdens de vakantie was ik al anderhalve week mijn fiets kwijt: derailleurpad afgebroken. Thuisgekomen ben ik weer zeer serieus aan het trainen. Aanvullend op het reguliere trainingsschema loop ik na elke training ’s avonds nog even te voet de langste trap van Nederland op (in Landgraaf bij Snowworld) met de fiets op de schouder. Dat lijkt me een goede voorbereiding op de 400 meter hoogteverschil te voet op de Pas de Lona. Al is het misschien alleen maar psychisch. Van de Pas de Lona heb ik alleen maar gruwelverhalen gehoord.

Maandag reed ik onderaan die trap de band lek. Mijn enige reserveband was binnen enkele minuten ook weer lek; er bleek een braampje op de velgrand te zitten. Deze later thuis maar eraf geveild. Ik had overigens geen telefoon mee tijdens de training. Ik ben maar op een lege band naar huis gereden in de stromende regen.

Woensdag merkte ik dat de derailleur nog niet goed was afgesteld: ketting muurvast tussen de cassette en de spaken,…

Donderdag ben ik begonnen met het vervangen van de derailleurkabels. Bij één van mijn twee Sram X.0 triggers ging het mis. Doordat binnen een schroefje vastzat liet niet alleen het kapje los, maar ook de onderkant,… allemaal kleine veertjes springen er uit. Welke horlogemaker kan hier weer iets van maken? Mijn setje X.0’s van 190 euro,…snik.

Dan krijg ik op donderdag ook nog een berichtje dat MTB-maat Andre Adams een ernstig val heeft gemaakt in de Iron Bike. Met 50 kilometer per uur tegen een boom terecht gekomen. Zijn helm heeft hem gered. Inmiddels vordert zijn revalidatie. Succes Andre! Hopelijk zien we je snel weer terug in ons peleton! Ach wat maakt die trigger X.0 ook uit….

Voor de voorderailleur heb ik op vrijdag tijdelijk even een Sram X.7 trigger van 35 euro gemonteerd. Hier moet ik het in de GRC maar even mee doen.

Zondag is in Verviers het WK marathon. Ik mag daar ook achter de grote mannen aan: Frischknecht, Sauser, Brentjens, Paulissen, Simoni. de gewone jongens zoals ik mogen een kwartiertje na de grote mannen starten.  Ik ga er echter een laatste lange duurtraining van maken als voorbereiding op de GRC. Hoe langer ik erover doe, hoe beter de voorbereiding voor de GRC wordt mijn motto. Hartslag laag houden. Onderweg op mijn gemak even bunkeren bij de bevoorrading en genieten van de omgeving. Hopelijk gaat de ondergrond nog wat opdrogen. De route langs de Gileppe ken ik inmiddels redelijk goed: een natte ondergrond betekend minstens één uur extra tot de finish.

Mijn favoriet bij de heren: Brentjens uiteraard (hopelijk kan hij nog starten met een gebroken middenhandsbeentje). Bij de dames: Gunn Rita Dahl uit Noorwegen. Ik ben benieuwd.

Mijn doel voor de GRC: uitrijden. Maakt niet uit hoelang ik erover doe. Uitslagen worden in september pas weer belangrijk. Ik moet misschien mijn slag slaan als iedereen moe gestreden is aan het einde van het seizoen….

Terwijl ik mijn fiets op het terras uit elkaar heb liggen kakelen ergens achter in de tuin twee 8-jarige meiden. Dagny en haar vriendinnetje willen voordat maandag de school weer begint nog een nachtje in de tent slapen. Het is de bedoeling dat ze inmiddels al lang liggen te slapen…..het is bijna 22.00 uur en ze hebben nog steeds de grootste lol. Ik heb geen idee waarover. Het zal wel om de veertjes uit mijn X.0 trigger zijn……(snik)

Ronald

Img_2373 Img_2375_3

2 Reacties op “10/8/2007 Voorbereiding Grand Raid Cristalp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s