1/7/2007 Kattenbos Marathon: geen zin vandaag!

De vakantie komt in zicht!

De Kattenbos Marathon in Lommel: ik had deze willen rijden als training. Enkele dagen geleden heb ik nog even naar het programma gekeken: de start is pas om 12.00u! Pfff. dat zou me dus de hele dag kosten. Het Kattenbos: een groot heidegebied. Dat hebben we hier in Heerlen ook. Zaterdagmiddag ben ik eruit: ik ga niet! Ik ga er zelf flink tegenaan op onze eigen Brunsummerheide. Dan ben ik op het moment van de officiële start alweer terug thuis. En dat komt goed uit. Ik moet mijn vakantiespullen alvast gaan inpakken!

Zondagochtend rijd ik via een omweggetje naar de "skiberg" om van daaruit de vaste routes van Landgraaf, Brunssumerheide en Rode Beek achter elkaar op te pakken.  Deze routes blijven leuk ondanks dat ik ze al een ontelbaar aantal keren gereden heb.  Gewoon een genietrondje plank gas.

Omdat ik het kleine blad niet gebruik moet ik achter een aantal keren naar het grootste tandwieltje schakelen. De achterderailleur is niet goed afgesteld waardoor de ketting tussen de cassete en de spaken komt. Op de "steenberg" bij Brunssum (begin Rode Beek Route) komt de ketting muurvast te zitten. Dit is me vorig jaar tijdens de Transalp ook gebeurt! Toen heeft het ons een half uur gekost. Twee Zuid Afrikaanse dames brachten me toen weer tot rust waardoor de ketting als vanzelf weer los kwam. Nu kost het me een kwartierje. Op het moment dat ik de ketting net los heb, komt er een vriendelijk Discovery-lid naar boven getrapt. We kletsen wat. Na enkele minuten gaat hij weer verder op zijn fiets, en ik met het monteren van de powerlink in de ketting op mijn fiets.

Met nog een extra ommetje op de terugweg ben ik rond de middag alweer thuis. Ik kan nu de vakantie spullen gaan inpakken. Wat gaat er mee?

Mijn bike natuurlijk. Ik ga veel fietsen in ieder geval. Wat minder precies met trainingsschema Wat meer in toermodus. Ik ga vooral op zoek naar mooie trails. Ik ga die zoeken in de Drome, de Provence, de Herault en,.. tja weet ik nog niet. We zien wel. Ik heb in totaal 4 weken de tijd in ieder geval. De "aanhangfiets" voor Darik gaat ook mee, Misschien kan ik nog wel ergens een colletje beklimmen met mijn 5 jarige zoon "in mijn wiel". Dagny van 8 moet zelf trappen, vind ik. Nou ja, af en toe geef ik haar wel een duwtje in de rug. Inmiddels heb ik een overzichtje weten te bemachtigen met MTB routes in de Provence: Download brochure_vtt.pdf (let op dit is een redelijk groot bestand!)

Mijn wildwaterkayak. Ik wil ook weer wat gaan wildwater varen. Wellicht een dagje Saint Pierre de Boeuff, een wildwaterslalombaan in de buurt van Vienne (70 kilometer ten zuiden van Lyon). Daarna in ieder geval nog wat op de Verdon en de Drome. Ik heb begrepen dat in Castelane aan de Verdon ook nog een wildwaterslalombaan zou moeten liggen. De kinderkayak van Dagny gaat ook mee. Twee jaar geleden in Slovenië heeft ze al wat rond gepaddeld. (Ze is zelfs omgegaan met haar kayak en vond dat prachtig!) Deze keer wil ik weer wat met haar gaan paddelen. Misschien zelfs een klein stukje stromend water. Darik moet eerst zijn zwemdiploma halen voor hij mee mag.

De Canadese Kano. Bij één van de stuwmeren van de Verdon ligt een "verborgen" kloof. Een canyon met stilstaand water van enkele kilometers lang. Althans dat heb ik gelezen. We gaan hem opzoeken en daarna verkennen. De snorkel gaat ook mee. In zo’n canyon met stilstaand water zal toch ook wel wat de snorkelen zijn?

Wandelschoenen. Als we gaan wandelen moet dat over smalle paadjes met voldoende "technische passages" om het voor de kinderen interessant te houden.

En verder:.. de creditcard natuurlijk……In de buurt van de Mont Egual wil ik een ezel huren voor een paar dagen. Hoef ik zelf een keer niet met die rugzak te sjouwen!

Ronald

6 Reacties op “1/7/2007 Kattenbos Marathon: geen zin vandaag!

 1. En Rob en ik maar denken waar blijft hij nou in Lommel. We dachten hij is vast een veel leukere marathon aan het reiden (bv de Meirhage) Lekker punten pakken voor het klassement en ons op het dwaalspoor zetten met de inschrijving voor het kattebos.
  Nou je hebt niks gemist.

 2. Ha Leon, en jullie maar denken dat ik in Vielsalm zat!… Gewoon effe geen zin in een rondje “heideverweg”. Ik ben blij dat ik niks gemist heb. Erbeskopf volgende week moet ik nog even bekijken. Dat hangt ook een beetje van het weer af. Als het weer me hier niet bevalt rijd ik in één keer naar Zuid Frankrijk volgend weekend. Mijn vakantie begint dan namelijk!
  Groet,
  Ronald

 3. Ik ga zeker naar de Erbeskopf marathon (samen met collega Mark vd Zanden) Heb je al iets vast liggen voor de Grand Raid Cristalp?

 4. Hallo Leon, in ben ingeschreven voor de Grand Raid Cristalp. Rick Noordijk rijdt zeker mee, Julien van Montfort waarschijnlijk ook. We vertrekken op donderdag. Retour op zondag of maandag. Als er een plek vrijkomt in de auto kun je natuurlijk mee rijden. Of denk je dat een 4e man + fiets er nog bij past…?
  Ronald

 5. Ha Rick,
  Thx!
  Genoeg trainen voor de Cristalp he! Misschien zien we elkaar nog wel ergens in Frankrijk! Ik hang in ieder geval ergens in het zuidoosten rond. Als je daar toevallig ergens in de buurt bent zie ik je SMS-je wel komen.
  Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s