24/6/2007 Weekendje zonder marathon

Gewoon lekker trainen dit keer,….met een klein ongelukje!

Deze week is weer een gewone trainingsweek.

Woensdag: 1 uur ontspannen losfietsen (hersteltraining).

Hersteltrainingen doe ik meestal door de bebouwde vanuit Heerlen richting Landgraaf / Kerkrade. Voor andere trainingen is die route namelijk niet geschikt. Dan is dat weer wat afwisseling op het Heuvelland.

Donderdag: 2 uur MTB training veel klimmen. hf max 170.

Donderdag heeft het geregend. Het lijkt me beter om de training op de weg af te werken. Ik probeer een route te bedenken met zoveel mogelijk hellingen (uiteraard richting Heuvelland, met o.a. Keutenberg, Camerig, Huls). Om net onder de hf 170 te blijven kan ik lekker diep gaan op die hellingen. Uiteindelijk 2,5 uur getraind. Bij terugkomst zie ik Thijs nog even in de tuin werken. We bespreken nog wat leuke MTB routes. Lekker getraind.

Vrijdag: Spinning zonder maximum.

Spinning in de zomer is meer uitzondering als regel. Spinning als voorbereiding op de duurtraining van zaterdag: ’s avonds de benen helemaal leegrijden, s’ochtends een 6 uurs duurtraining. Hierdoor wordt de vetverbranding extra gestimuleerd omdat er in de spieren simpelweg nauwelijks nog energie aanwezig is. Vooraf aan de spinningsessie in de sportschool ga ik eerst altijd 3 kwartiertjes warmrijden terwijl de bodypump groep zich in het zweet werkt. Dan nog 3 kwartiertjes meedoen met de spinningsessie. "Tikkie erbij, ……zwaarder! …." De maximale hartslag vanavond volgens mijn Polar: 186.

Zaterdag: duurtraining 6 uur hf < 137

Waar kan ik heen om 6 uurtjes weg te blijven? Laat ik maar weer eens richting noorden rijden vanuit Heerlen. Via een omweggetje rijd ik naar Elsloo. Daar volg ik de Grensmaas noordwaarts. Daar op die Grensmaas heb vroeger heel wat trainingen afgewerkt in mijn wildwater afvaartkayak, en wildwater slalomkayak. Zomer en winter deed ik dat. Brrr…. ik moet er nu niet meer aan denken,…in de winter het water op.

Via Elsloo, Maasband, Urmond, Berg, Obbicht, Schipperskerk kom ik in Roosteren. Hier kom ik normaal nooit. Ik ken er ook de weg niet. Mijn aandacht wordt getrokken door een soort restaurant met iets van "Kliniek" in de naam. Vreemde combinatie restaurant en kliniek is mijn gedachte. Voor het gebouw staat ook van alles dat mijn aandacht naar de linkerkant van de weg trekt,……Ai,… een kleine vluchtheuvel met een paaltje,…. ik fiets er frontaal tegenaan! Ik ben even dizzy. Mijn eerste gedachte is: hoe is het met mijn fiets? OK alles goed.  Ik spring weer op de fiets en wil weer doorgaan met mijn training: ik moet op dat moment nog 4 uur! Dan zie ik dat langs mijn linkerhand bloed druipt en dat mijn rechter pols stijf begint te worden.

Gelukkig heb ik nog 4 euro in mijn rugzak zitten. Ik stop bij de plaatselijke SPAR om pleisters te kopen. Dat zal wel helpen tegen het bloeden. Een echte dorpswinkel. Bij de kassa komt iedereen om me heen staan…"Oh jongen,… die pleisters zijn niet genoeg, dat moet ontsmet worden! Ga maar even naar de slager daar achter die deur." De slager is dat bloed waarschijnlijk wel gewend. Hij laat zijn werk rustig liggen en haalt jodium, pleisters etc. tevoorschijn. Een minuut of 10 later kan ik weer op de fiets springen om mijn training af te maken. "Nu wel beter opletten!" wordt me nageroepen. Dat zo’n dorpswinkel nog bestaat! Grandioos! Wat een gastvrijheid daar in Roosteren!

Uieindelijk vervolg ik de training. Via Echt, Sint Joost, Posterholt naar Duitsland. Dan weer zuidwaarts. Ergens in de buurt van Tüdderen raak ik de weg kwijt. De lucht ziet er dreigend uit. Het is beter om een bekende weg naar huis te kiezen: via Sittard dan maar. Onderaan de Windraak begint het hard te regenen. Inmiddels heb ik 5 trainingsuurtjes onder de wielen en ben ik kletsnat. Tijd om plankgas naar huis te rijden! 130 kilometer gereden vandaag.

Zondag: 3 uur MTB hf max 163

Als vanouds weer eens een rondje MTB-en door het Heuvelland. Dat komt er eigenlijk nauwelijks van in perioden met veel marathons. En als er dan door de week ’s avonds nog een uurtje gemountainbiked moet worden, kies ik meestal voor een rondje Brunssummerheide plus Landgraaf. De meeste trainingen worden uitgevoerd op de weg, op de rollenbank of in de sportschool.

Maar vandaag kan het weer: gewoon op de MTB. Een rondje Vijlenerbos – Bovenste Bos. Mij valt op dat er veel wandelaars zijn. Het vakantieseizoen zal wel begonnen zijn. Ergens boven op de berg in Mechelen valt het remplaatje uit mijn voorrem! Het pinnetje van de zuiger is afgebroken waardoor het plaatje er in feite los in hangt. Dat had me niet in Malmedy moeten gebeuren! Het lukt me om het plaatje weer terug te hangen in de rem en ik kan weer gewoon verder. Volgende week mag Bert Toma de remklauw uit elkaar halen om de zuiger te vervangen.

Ik ben op tijd thuis om met de Dagny en Darik nog een paar uurtjes in de speeltuin rond te hangen. De kinderen werken zich helemaal in het zweet op de trampoline. Ondertussen zit ik lekker in de zon op een bankje en moet ik oppassen dat ik niet wegdoezel. "Pap, mag ik nog wat te drinken?" houd me dan weer wakker gelukkig. Trainen is vermoeiend….vermoeiender dan een marathon lijkt het wel.

En morgen,….ben ik helemaal toe aan een hersteltraining.

Sportograf909373_1

Uitslag Malmedy

De definitieve uitslagen van Malmedy zijn inmiddels alweer een tijdje bekend. Ik ben 44ste geworden in mijn categorie categorie (M2) en 9de in de RWP ranking. Foto’s zijn er nauwelijks gemaakt. Van mij niet één. Dat zal ook wel met het stuurbord te maken hebben waarop het nummer bijna onherkenbaar klein was aangebracht. Jammer. Daarom nog maar even een foto van de Ardenne Trophy.

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s