17/6/2007 Raid des Hautes Fagnes – Malmedy

Mijn favoriete marathon

Malmedy: mijn grote favoriet onder de marathons! Toegegeven: in de Alpen zijn best nog mooiere marathons te vinden. Maar in onze streek is dit toch wel de allermooiste. Het parcours is gewoon top.

Kilometers singeltrail, zoveel punten waar we door de rivier mogen crossen, smalle technische afdalingen, de klim langs de Bayonbeek, over de "binnenplaats" van chateau Reinardstein, over de stuwdam van Robertville. Het is allemaal geweldig.

De weersvoorspellingen waren niet positief: regen op vrijdag en zaterdag. Vorig jaar riep iedereen al: als dit parcours ooit nat zal zijn. dan wordt dit een ongekend zware race. Ik vrees de natte versie van Malmedy. De Hoge Venen zijn immers een heel groot moeras.

Bij het oprijden van het parkeerterrein is al te zien dat het ook hier in Malmedy heeft geregend. Grote plassen water. Maar de stralende zon is hoopgevend.  Ik voel de zon branden op mijn vel. Hoeveel tijd zou die zon nodig hebben om de modder op de route tot hanteerbare proporties terug te brengen?

Ook vandaag is weer een treffen van bekenden uit het marathonwereldje. De opkomst is groot: 1200 bikers zullen starten vandaag. Malmedy is onderdeel van de EBBT en de RWP-cup. Team 2Challenge (Flemming en Raymond) pikken Malmedy mee in hun voorbereidingen op de Transalp. Met Leon en Rob ga ik een stuk warmrijden door het centrum van de stad. De Cape Epic-lobby draait nog steeds.

Direct na de start valt me op dat van een giga baggerpartij geen sprake is. Modder ligt er desondanks genoeg, maar de echt door en door natte delen zijn eigenlijk beperkt. Dat is een meezitter. Ik heb leergeld betaald vorige week in Rhens. Ik bouw mij race vandaag goed op. Ik blijf continue ruim onder mijn omslagpunt. Ik voel me goed en het gaat ook goed. Ik kan zelfs genieten van het parcours en hier en daar een babbeltje maken mijn strijdmakkers in de buurt. Het is heerlijk om het koude water in mijn schoenen en langs mijn benen te voelen als ik weer een keer door een beek raas.

Als we door een klein gehucht komen is in een van de tuinen een studentenfeestje aan de gang. Een belgische medebiker ziet dat feestje wel zitten. We spreken af dat we na de finish gewoon die berg weer even terug oprijden om ons aan te sluiten bij dat feestgewoel. Als ik later over de finish kom, is mijn belgische vriend nergens meer te bekennen. Wat jammer nou.

Ik rijd zeer gedoseerd vandaag. Het gaat prima en ik kan lang een gelijkmatig stevig tempo doorrijden. Pas in de laatste drie kwartier krijg ik het zwaar. Die doen pijn. In dat laatste stuk zitten nog 4 behoorlijke klimmen en ik krijg last van chainsucks. Smeermiddel voor de ketting heb ik niet bij me.

Na 6.45u kom ik over de finish. Ik heb het gevoel dat ik voor mijn doen een goede race gereden heb. De uitslag zal binnenkort wel bekend gemaakt worden door de organisatie. Wellicht dat er zelf nog wel wat foto’s van mij zijn gemaakt. Binnenkort daarover meer.

Ronald

4 Reacties op “17/6/2007 Raid des Hautes Fagnes – Malmedy

  1. Ronald

    Jammer dat we elkaar gemist hebben bij de finish. Geen last gehad van file in het eerste startvak? Het 2e vak waar ik in vertrok 15 min na jullie, zorgde voor erg veel file. Ik hoop dat we 12 aug tijdens de VTT Raid Ardenne Bleue weer zo’n heftige rit voor de wielen krijgen.

  2. Hé Leon. Inderdaad jammer. Het was vaderdag en ik vond het toch wel leuk om nog een paar uurtjes met Dagny & Darik te stoeien. Ik ben dus maar weer snel naar huis gegaan. Die file heb ik ook nog gehad. Lopen door de blubber….Zoals het nu uitziet ga ik voor de zomervakantie nog naar het Kattenbos en Erbeskopf (RWP). Daarna Verviers (raid Ardenne Bleu en wereldkampioenschap!)Niet lang daarna de Grand Raid Cristalp………
    Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s