28/5/2007 Ardenne Trophy

Een hele grote baggerbende……

Van de chemins en de soleil,  een week later zo de modder en de regen in. Dat viel even tegen.

Het zag er nog wel redelijk hoopvol uit de laatste dagen. De neerslaghoeveelheden leken mee te vallen in de dagen ervoor. Ook tijdens de nacht is het volgens mij droog gebleven. Als ik zondagochtend vroeg vanuit de auto het landschap rond Verviers overzie, ben ik hoopvol. Een eerste kleine verkenning in het bos bij La Reid stemt me ook hoopvol. We houden het niet schoon vandaag, maar ik verwacht ook geen 90 kilometer moddersmurrie.

Bij de inschrijving is het al gelijk een treffen met oude en "nieuwe" bekenden. Aan de tafel bij Andre en Lennie tref ik gelijk 2 bikende ABP-collega’s! Eén van hen is PEP! mij wel bekend van Marathonbiking.nl, maar kon me er nog geen gezicht bij voorstellen. Mannen: leuk kennis te maken!

Niet lang daarna komt mijn "Chemins"-teammaat Leon met o.a. Marcel en Rob en nog een zootje bikende brabo’s. Rinus uit de Transalp 2006 parkeert de auto vlak naast die van mij. Ook zijn Transalp teammaat Fred uit Chaudfontain tref ik later nog even. Vlak voor de start tref ik ook nog Riny die ik in Arco Italie ontmoet heb.

Ja,..het super is gezellig…..vóór de start. Ondertussen draait de Cape Epic 2008 – lobby op volle toeren.

Op het laatste moment voor de start besluit ik toch de windstopper body aan te trekken met de armstukken. Het is nog droog, maar als ik naar de lucht kijk gaat het flink betrekken. Met startnummer 715 mag ik opstellen in het derde startvak. Het is koud. De leuke mensen om me heen maken veel goed van het troosteloze weer. Uiteindelijk klinkt het startschot en dan is het 90 kilometer ieder voor zich.

We zijn net opweg of het begint te regen. De stroperige modder die er lag, veranderd nu in dunne moddersmurrie. In no-time kan ik geen steek mee zien door mijn bril. Die zit helemaal onder de modder. Langzaam maar zeker verandert iedereen in moddermannetjes.

Gelukkig zijn de dames bij de bevoorradingen onderweg altijd graag bereid de bril even af te wassen zodat ik de eerste 5 kilometer in ieder geval weer kan zien waar ik rijd. Met name op smalle gladde klimmentjes is het ontzettend hinderlijk als je niet direct op de grond kunt kijken. In snelle afdaling probeer ik ook nog wel voorzichtig over de bril heen te kijken. Maar juist in de afdalingen is de spuit modder die op mijn gezicht gericht lijkt, gigantisch. Ik neem al het ongemak van die bril maar voor lief. Ik zal de bril in deze omstandigheden nooit afzetten. Enkele jaren geleden heb ik zo mijn netvlies ernstig beschadigd door de grote hoeveelheid zand en vuil dat in mijn ogen terecht was gekomen.

Ik ben een diesel. Als de motor op bedrijfstemperatuur is kan ik lang door blijven draaien. Zo ongeveer halverwege deze marathon daalt echter de bedrijfstemperatuur. Het is net of er genoeg diesel in de tank zit, maar de benen willen niet. Ik heb er vanaf dat moment ook helemaal geen zin meer in. Vorige week reed ik nog over de mooiste droomtrails onder een lekker zonnetje. In wat voor modderzooi ben ik terecht gekomen? Bovendien: de route van deze Ardenne Trophy ken weinig nieuwe stukjes voor mij. In de winter rijd ik hier zowat elke toertocht die georganiseerd wordt. En dat zijn er nogal wat. Bovendien volgt de Ardenne Trophy ook deels de vaste routes rondom Theux. Tja,..waarom rijd ik hier eigelijk door deze natte bagger? Ik probeer het ook rationeel te benaderen: het is een goede training natuurlijk! Maar mijn mooie bike wordt in deze 5 uurtjes wel een jaar ouder!

Ik ben blij als ik eindelijk over de finish rijd; het zit erop, deze elende. Uitgeput voel ik mee niet. Er zit nog diesel in de tank….

Ik ga snel terug naar huis, weg uit deze modderbende.

Binnenkort zal de uitslag wel bekend worden, en zal Sportograf de foto’s beschikbaar hebben.

Ronald

2 Reacties op “28/5/2007 Ardenne Trophy

  1. Ronald
    Tja wat een contrast met de week ervoor in Frankrijk. Heb mezelf tijdens de rit ook meerdere keren afgevraagt wat ik hier eigenlijk aan het doen was. de 2e helft begon het gelukkig bij mij ook wat beter te lopen. Ooit zal het toch wel droog worden. Anders gaan we toch gewoon naar Africa………….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s