16/4/2007 Klaar voor Garda Trentino

Vandaag in plaats van spinning de training uitgevoerd op de "skiberg" in Landgraaf. Niet lang. Drie kwartier de steenberg op- en af. Daarna drie kwartier lekker los getrapt over de weg. Het Kapellerbosje nog even meegepikt tegen de richting van de MTB-route in. "Op de berg" ging ik echt als een speer. Ongelofelijk na gister. Gisterochtend verliep de training nog zo stroef. Vandaag lijk ik helemaal hersteld. Ik moest me echt inhouden om de hartslag nog een beetje in toom te houden. De power is weer terug in de benen. Ik ben klaar voor Garda Trentino!

Img_0461 De Tremalzo, de Monte Baldo, de trail naar Limone, ik ga alles weer een keer rijden. En niet te vergeten de marathon van Riva! De marathon is voor mij geen hoofddoel. Ik ga veel fietsen. Alle kracht die ik daarna nog over heb, rijd ik er in de marathon wel uit.

Hiernaast de foto van het tunneltje bij Tremalzo tijdens de Transalp 2006. Ik ga er binnenkort weer een keer doorheen! Dan volgt de afdaling via de Passo Nota naar Limone of naar Lago di Ledro. Ik verheug me erop!

Op de foto rechts in het paars: Rick. Rick gaat dit jaar mee naar de Grand Raid Cristalp in zwitserland (in augustus).

Ik kwam die foto met die Italiaanse doktor uit Limone ook weer tegen. Negen maanden geleden heb ik daar onder aan de Tremalzo nog een kleine schuiver gemaakt! Img_0469_1

                                          

Img_0465 Op naar Riva del Garda!

Hoogteprofiel_riva_1 

Kleine analyse van de ‘Rocky Mountain Bike Marathon’ in Riva

‘Zondag 29 april, start: 8.30u

Ronda Extrema: 102,91 kilometer, 3707 hoogtemeter bergop. ….oeps…. …! Die hoeveelheid hoogtemeters zo vroeg in het seizoen al: het zit me niet zo lekker. Gelukking zitten de meeste hoogtemeters in 2 ontzettend lange klimmen. Die liggen me altijd wel. De eerste klim van 1000hm op 5 kilometer na de start. Dat wordt dringen de eerste kilometers. De kunst zal hier zijn om goed te bijven doseren. Hier vooral niet gek laten maken door die mannen die naar boven speren als een gek. Zij rijden waarschijnlijk de kleine ronde! Energie sparen voor de laatste klim. Ook zo’n 1000hm. Hier volluit doorrijden. Daarna alleen nog maar dalen. De tijdslimieten bij de afsplitsingen voor de middelgrote en grote ronde kunnen nog een knelpunt vormen. Ik de tijdslimieten niet. Ze schijnen er wel te zijn.

Klimmen met de lockout op de vork. Niet vergeten af te wisselen in- en uit het zadel in verband met de rugbelasting. Lockout op de top niet vergeten te ontgrendelen in verband met de trailafdaling!

En niet vergeten: eten, eten, eten. Al in de eerste 5 kilometer vóór de eerste klim al één gelletje peuzelen. halverwege de eerste klim nog een. En natuurlijk: drinken, drinken, drinken. Elke 10 minuten. Twee bidons mee. Bij laten vullen bij de bevoorrading! Of de camelbag meegaat hangt van het weer af. Waarschijnlijk niet. Eigelijk zou ik wel zin hebben in een blikje Redbull halverwege….

Het begint alweer te kriebelen. Ik heb er nu erg veel zin in. Als ik straks halverwege ben, ga ik me weer afvragen waarom dit allemaal ook alweer zo leuk was. Het antwoord blijf ik traditioneel zoeken tot het moment dat ik de finish passeer. Dan pas herrinneer ik het me weer.

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s