15/4/2007 Veel trainingsuurtjes

Zomerse temperaturen.

Het is 29, misschien wel 30, graden geweest vandaag. Ik moest weer denken aan de marathon van Malmedy vorig jaar. De eerste marathon bij hoge temperaturen vorig jaar. Ik ging daar lekker van start maar na de eerste bevoorrading ging het helemaal mis. Ik werd misselijk en ziek. Ik kon geen slok of hap meer na binnen krijgen. Mijn energie was binnen een uur helemaal op. Ik was leeg. Ik reed als een dweil. Ik zag fata morgana. Het was verschrikkelijk: al die toerrijders kwamen me voorbij. Resultaat: DNF (ofwel een Did Not Finish). De eerste en enige in mijn marathon loopbaan. Ondanks al deze misére toen: Malmedy is en blijft de mooiste middelgebergte marathon voor mij! Hij staat dit jaar hoog op mijn prioriteiten lijst.

Dit weekend is het voor het eerste in 2007 weer erg warm. Telkens denk ik weer terug aan die dag vorig jaar. Ik moet weer zelfvertrouwen krijgen: al is het 35 graden, brandende zon en geen zuchtje wind, lauwe drank in de bidon…..  het doet me niks meer…….

Vrijdagavond. Op het schema staat spinning. Dat zie ik niet zitten bij dit weer. Ik ga het spelletje "tikje erbij" wel op de brunssummerheide doen. Zonder muziek dan wel.  Daar zijn bergjes genoeg om te intervallen, of om met de grote plaat omhoog te knallen, eigelijk net zoals op de sportschool. Bovendien is het een erg leuk rondje om de stuurtechniek weer wat bij te schaven. Ik heb me 2 uurtjes lekker uitgeleefd.

Zaterdag. 5 uur duurtraining met lage intensiteit is gepland. Vetverbranding trainen dus. Ik ga de training nauwkeurig uitvoeren: stabiele hartfrequentie ergens tussen 130 en 136. Voor de afwisseling ga ik er een volledig vlakke rit van maken: ik rijd noordwaards. Ik moet me er wel even toe zetten. Wie rijdt er nu naar het saaie noorden toe? Vanuit Heerlen volg ik links en rechts grofweg de A2. Ergens in Geleen pik ik een knooppuntroute op. Via een grote lus rijd ik langs allerlei uithoeken naar Nieuwstad, Susteren, Echt, Montfort, Mariahoop tot ergerns in de buurt van Vlodrop. Op een plattegrond zie ik dat er diverse fietsroutes door Duitsland lopen. Daar ken ik absoluut de weg niet. Als ik terug zou gaan via Duitsland loop ik het risico dat mijn geplande 5 uurs training een 7 uurs realisatie krijgt. Ik zie op de plattegrond de "2 landenroute" de "2LR’. Ik heb er nog nooit van gehoord. Maar ik lees dat deze route tussen Nijmegen en Aken in totaal 275 kilometer is. (Iets voor Tibor misschien? Lusje Maastricht erbij?). Mijn zorg om te verdwalen blijkt ongegrond. Duitsland is niet onderontwikkeld wat fietsroutes betreft. De bepijling is uitstekend. De route zelf loopt via kleine, grotedeels autovrije, weggetjes met veel bochten. In elk dorp krijg ik weer even het gevoel dat ik een kermisronde om de kerk aan het rijden ben. Ik wordt kris kras door het dorp geleid. Blijkbaar langs bezienswaardigheden. Uiteindelijk kom ik via Gangelt weer in Schinveld uit. Stukje Schinvelderbos en Brunssummerheide oversteken en ik ben alweer thuis. 5.20u getraind. (118 km)

Zondag ochtend. Op het schema staat 4 uur MTB training afwisselend hoog laag in hf-zone. Ik ga lekker weer een rondje Heuvelland / Voerstreek doen. Als ik vertek merk ik dat het een beetje stroef loopt vandaag. Hartslag gaat niet vanzelf snel omhoog. Ik moet keihard werken om de hardslag flink om hoog te krijgen. Dat is niet normaal. Misschien moet ik gewoon nog even warm draaien. Warmdraaien? Het is 29 graden! Bij Bemelen krijg ik een lekke band. Een lekke band. Dat is alweer lang geleden. Ik rijd met Stans in de banden! Echt onplezierig is het niet in Bemelen. Img_1566Even denk ik eraan om plaats te nemen op het bankje en te genieten van de vogels om me heen. Het loopt toch al niet lekker vandaag. Ik haal 7 doorns uit de band! Ik heb altijd gezegd: geen binnenbanden gebruiken. Buitenbandje met stans is genoeg! Zeven doorns en nu pas loopt die leeg! Super toch eigelijk. Maar goed nu is die toch lek en zal er een binnenband in moeten. Biba erin, pompen, en weer verder. Minder dan een kilometer verder.. weer lek.. Ik vermoed dat mijn reserve biba lek was. Gelukkig heb ik nog een tweede bij me. Weer wisselen, pompen en weer verder. Dat komt de vorm niet ten goede. Ik krijg de echte draai niet te pakken vandaag. Het spook van Malmedy dwaalt door mijn hoofd. Zou het dan toch aan de temperatuur liggen? Tijdens de Transalp was het ook bloedje heet. Daar liep het wel lekker. Maar ik was toen al een aantal weken geaclimatiseerd. Na 4 uur en 15 minuten kom ik weer in Heerlen. Zonder lekker gevoel.

Zondagmiddag. Ik moet nog naar een verjaardagsfeestje in Maastricht. Ik heb mijn dochter van 8 beloofd dat ik samen met haar op de fiets naar Maastricht ga, Ze heeft zich daar echt op verheugd. Voor mij daarom een extra hersteltraining: in kindertempo van Heerlen naar Maastricht. Langs de Geul nog even een ijsje gegeten en gezellig wat gekletst met mijn 8-jarige. Volgens mij heeft ze talent! Na 1.45u komen we in Maastricht aan. Dit keer met een lekker gevoel.

Grappig filmpje gemaakt bij de zondagochtend training bij de Keutenberg.

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s