26/3/2007 Lente!

Ik volg gedurende de week altijd goed de weersvoorspelling voor het weekend. Het ziet er goed uit. Donderdag al besluit ik dat het tijd is om mijn Specialized Epic weer van stal te halen; mijn racebak. Ook de rugblessure opgelopen in Sart Tilman heeft bij deze beslissing een rol gespeeld. Vorige week kwam ik echt helemaal shaky uit de afdalingen op mijn Trek harttail modderfiets. Dat was ook niet echt bevorderlijk voor mijn rug. Tijd voor de fully, het is lente!

Overigens ben ik bij de fysio geweest. In een aantal behandelingen zal mijn rug aangesterkt worden de komende weken. Ik heb nog drie dagen behoorlijk wat last gehad van mijn rug. Op woensdag heb ik de training weer opgepakt. De hersteltraining op maandag heb ik maar overgeslagen. De spinning op donderdag liep weer aardig.

Zaterdag: 4 uur rustige duurtraining. In de loop van de dag zou het vanuit het oosten steeds droger worden. Ik heb daar niks van gemerkt. Vier uur heb ik door de regen gefietst! Hopelijk de laatste keer dit jaar. Deze keer heb ik een rondje gemaakt vanuit Heerlen naar Aubel, naar Val Dieux, Vise, Eben Emael, Kanne, Maastricht en weer terug naar Heerlen.

Zondag: 4 uur MTB, afwisselend hoog/laag intensief. Dit is mijn favoriete training! Ik ga weer eens gewoon raggen door het heuvelland. De bagger is nog lang niet opgedroogd! Hier en daar krijg ik nog een stevige portie bagger voor mijn kiezen. Hmm. mijn Epic wordt vuil.. Tja, dat wordt dan maar weer een uurtje poetsen s’avonds. Desondanks kan ik lekker genieten op de fully. Alles werkt perfect. Remmen en schakelen gaat zo ontzettend licht. Helemaal te gek, De afdalingen zijn pure fun!

Maandag: op het schema staat nog spinning. Maar na gister heb ik de smaak te pakken op de Epic. De klok is net "om". In plaats van spinning ga ik ’s avonds een rondje Brunssumerheide en Landgraaf raggen. Tot het kerkje van leenhof kan ik me nog goed inhouden. Daarna gaat de hartslagmeter dik in het rood en dat blijft die de hele ronde. De route is helemaal opgedroogd! Dit blijft een ontzettend mooie route. Het perfecte singletrack parcours! Bochten op het randje door, hier en daar een jump over een boomwortel, kleine hellinkjes opspurten. Dit is genieten. Tegen zonsondergang nog even de afdaling van de steenberg en snel naar huis. Alweer 2 uurtjes getraind. Dit rondje heb ik al zo ontzettend vaak gereden, maar het blijft gewoon geweldig. Zeker als de omstandigheden zijn zoals vandaag!

Laat de zomer nu maar komen!

Ronald

3 Reacties op “26/3/2007 Lente!

 1. Hallo Ronald,
  Ik lees dat je vaker naar Belgie fietst.
  Heb je nog een beschrijving van een mooie mtbroute, naar Belgie, van ongeveer van 50 km?

  De groetjes,

  Thijs,

 2. Hallo Thijs,
  Je zou vanuit Heerlen off road naar het Drielandenpunt kunnen rijden. Daar de afdaling nemen naar Morisnet. In Morisnet loopt de knooppuntenroute. De Knooppunten route door het Geuldal riching Plombiere en La Calamine is erg mooi. Deze loopt deels offroad en deels over de weg.
  Andere optie is kortste weg naar Maastricht nemen, en dan vanuit Mesch de Voeren-route oppikken tot aan het Bovenste Bos bij Heijenraadt. Daar kun je je eigen weg terug kiezen.
  En er zijn nog vele opties…ik ben altijd op zoek naar stukjes onbekend terrein. Alles wat onbekend is is leuk. Dus laat je gewoon verrassen!
  PS je kunt altijd mijn knooppuntenkaart van België komen lenen!
  Misschien dat we een keer op een rustige lange zomeravond een 50 km rondje rijden samen?
  groeten,
  Ronald

 3. Hallo Ronald,
  Wij zaten vandaag niet ver van de grens, via de zijkant van de Keutenberg, zijn wij over het plateau, naar Margraten gereden. Wellicht is een kaart van de Voerstreek toch wel handig , om verder te geraken. Ik maak graag gebruik van je aanbieding om je kaart een keer te lenen. Alvast bedankt voor het aanbod.
  de groetjes,
  Thijs,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s