11/3/2007 Sunny Spa

Eens in de 4 a 5 weken pak ik een rustweek. Deze week was er weer één. Dat betekent: korter trainen, trainen met een lagere intensiteit en één training minder deze week. Voor zondag zijn slechts 2 uur MTB gepland en dat ook nog met een maximum hartfrequentie van 150. Dat is dus niks eigelijk. Zeker nu het voorjaar is aangebroken. Het weer is schitterend: graadje of 14 en zon de hele dag. Het kriebelt.

Ik ga naar de toertocht in Spa. De training afronden binnen 2 uur zal dus niet lukken. De hartslag onder de 150 houden….ik weet niet…Spa ligt in de Ardennen… Mijn trainingsdiscipline is groot, maar het is maar één keer per jaar de eerste lekkere voorjaarsdag. Ik ga daarom genieten met de fiets in de Ardennenzon.Img_1433_1   

Zoals gebruikelijk vertrek ik weer vroeg: om 7.00u. Om 7.50u kom ik aan in Spa. Net ietsje achter het Lac de Warfaaz bij Spa is de inschrijving bij een soort vakantiepark. In de lokale kantine lever ik het inschrijfformulier in bij twee schone Franstalige jonge dames. Ze vertellen mij een lang verhaal. Ik kan er niet helemaal een touw aan vast knopen. Vinden ze me leuk? Ze lachen vriendelijk en vertellen het verhaal nog een keer. Deze keer kort en bondig. Oh, ik mag niet starten voor 8.30u. Valt dat effe tegen. Moet ik 40 minuten wachten omdat de pijlen nog niet allemaal zijn uitgezet? Ja, dat valt tegen. Ik bestel dan maar een kop koffie. Un cafe avec beaucoup de sucre s.v.p..

Iets vóór 8.30u ga ik eindelijk op pad. Het eerste stukje gaat door een mooi hellingbos omhoog. Hier zijn de paden redelijk droog. Hier en daar een steil stukje. Ik probeer rustig aan te doen om de hartfrequentie zo laag mogelijk te houden. Normaal lukt dat best aardig, maar op de technische stukken bergop is het belangrijk om snelheid te houden en door te trappen om op de fiets te blijven. Op deze stukken schiet mijn hartslag omhoog. Maar ik geniet.

Img_1435Genieten doe ik zeker van de afdaling richting Theux. Lang gaat het bergaf. De paden hier ken ik al. We rijden deels op het parcours van de vaste route van Theux en Olne-Spa-Olne. In Theux wacht ons al de eerste bevoorrading.

De streek die de toertocht volgt ken ik eigelijk al redelijk goed. Daarom hoopte ik vooraf dat we vanuit Spa meer richting Solwaster zouden gaan! De Westkant van de Hoge Venen verkennen! Helaas voor mij.

Na Theux worden de paden modderiger. Veel plassen water en modder. Was hier geen alternatief voor? Het is wel goed om weer even te oefenen met het inschatten van de diepte van de plas water. Soms denk je je voorwiel te storten in een 20 centimeter diep gat met water, en blijkt het maar enkel centimeters diep te zijn. Een andere keer verwacht je snel door een plas te kunnen rossen, en dan blijkt er een diepe kuil te zitten waar het voorwiel in verdwijnt en moet je alles in het werk stellen om te voorkomen dat je over de kop slaat!

Img_1437Gelukkig rijd ik nog op mijn modderfiets. Toch snak ik nu ook wel weer naar mijn Epic! Na Olne-Spa-Olne op zijn laatst, komt de Epic weer van stal! We krijgen een aantal mooie "Epic"-afdalingen voorgeschoteld. eentje ken ik ook uit de vaste route van Theux. Een andere krijgen we vlak voor Spa. Enkele mooie rotsige haarspelden naar beneden! Waaw. Lekkere cooling down. Kort daarna is het einde weer inzicht.

Rustig tochtje gereden vandaag; lekker in de Ardennen zon!

Volgende week staat de start van het marathonseizoen op het programma. Sart Tilman. Slechts 55 kilometer, maar goed om weer eens wat wedstrijdhardheid op te doen. De pijngrens weer even voorzichtig opzoeken! Ik heb geen hoge verwachtingen. Dat mag ook niet. Ik wil pas pieken in juni. Maar ik heb er wel zin in, zeker als het weer is zoals vandaag!

RonaldImg_1440

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s